Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Domyślnie Photo meetup w Kopenhadze

Witam.

W miniona sobote zostal zorganizowany event dla fotografow i modelek/i w magazynie w Kopenhadze. 150 fotografow z 50 modelek/i. Duza wiekszosc amatorzy w tym ja. Ponizej czesc moich wypocin z tego dnia. Milego ogladania

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

9)

Pozdrawiam,
    Bartek

Domyślnie

Spodziewalem sie tego. W koncu to moje pierwsze podejscie do portretu. Podzielicie sie troche bardziej rozbudowanymi uwagami? Chetnie sie dowiem co poprawic

Domyślnie

1. Nie ma ostrości, to skreśla fotkę na stracie. Sama w sobie nie jest zła. Chociaż w BW wyglądała by lepiej.
    2.Dopalenie lampa mi się osobiście nie podoba no i perspektywa z dołu nie ukazuje osoby korzystnie.
    3. Za dużo tutaj wszelkie rodzaju przeszkadzajek. Jeżeli już ujmować osobę w kontekście gdzie się znajduje to z dalszej perspektywy. No i widoczne dopalenie lampą nie wygląda dobrze. pozatym z prawej strony wszedł ci ktos w kadr. Więc wywaliłbym z prawej tych dwóch gości no i z lewej to coś na dole białego i to u góry białego.
    4. Jakość zdjęcia słaba no i modelka wyszła jakoś nieciekawie.
    5. Dopalenie lampą masakryczne, jakby była u dentysty. Nie wygląda to za dobrze.
    6. Pomysł ciekawy, obróbka już mniej. ja bym to zrobił w spokojnej tonacji, uchwycenie ruchu wyszło fajnie. Zobacz jakby to wyglądało w BW.
    7. Chyba najbardziej udane zdjęcie w całej sesji. Ale lepiej by było gdybyś dał mniejszą głębie ostrości i odsunął troszkę modela od tej blachy.
    8. Jakoś nie przemawia do mnie ta fotografia. Ostrość możne i jest, ale poz tym tutaj nic nie ma
    9. Dobry pomysł, ale znowu te dopalanie lampą. Sam kąt i perspektywa nawet ciekawa.

Domyślnie

Dzieki za uwagi Shaiith.

1. Mysle, ze ostrosc byla na tym zdjeciu, ale przesadzilem z blurem. Poprawie dzis wieczorem i wrzuce.

2. Probowalem odbijac od czego sie dalo, ale widze ze parasolka by mi sie jednak przydala. Mam kilka innych ujec, mylse ze wydziele osobny watek z nimi.

3. W zasadzie to bylo zrobione z dalszej perspektywy, tylko ze pozniej zdecydowalem sie lekko przyciac i to cos bialego na gorze bylo widoczna parasolka. Mimo, ze blyskalem odbijajac od zalozonego na lampe bialego kartonu, to i tak wyszlo slabo.

4. Moze jakies lepsze ujecie z lepsza jakoscia znajde to tez wrzuce.

5. Nie podobalo mi sie blyskanie na wprost, ale warunki mnie do tego zmusily. Modelka znajdowala sie w kontenerze moze z 6m nad ziemia. Swiatlo moglo dotrzec jedynie na wprost, odbic sie nie dalo. Co pozowoliloby mi uzyskac miekkie swiatlo z doswietlona sylwetka z odleglosci okolo 10m? Mam SB600 i jakie "zmiekczacze" swiatla do tego nabyc?

6. Prosze bardzo. Wersja spokojniejsza BW jakos mi kiepska wyglada. Pewnie dlatego, ze w dosc prymitywny sposob konwertuje zdjecie.

7. Mam pare innych ujec, wiec mylse, ze na osobny watek bedzie.

8. Zgoda

9. Oswietlilem modela przez odbicie swiatla od konteneru po lewej i bialej kartki na lampie, ktora niestety dala widoczny cien. Obrobka juz tutaj nie pomoze, prawda?

Domyślnie

Faceci /7/ w ostateczności do przyjęcia.
    Modelki dzióbek winny Tobie opukać
    150/50=3 fotografów na model. Stosunek nie jest zły i można było pokusić się o coś znacznie lepszego.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Faceci /7/ w ostateczności do przyjęcia.
    Modelki dzióbek winny Tobie opukać
    150/50=3 fotografów na model. Stosunek nie jest zły i można było pokusić się o coś znacznie lepszego.
    No mozna bylo i uwierz, ze probowalem, ale jak widac warsztat nie ten jeszcze. Dobrze, ze 7) akceptowalna, jest swiatelko w tunelu

Chyba jedna ktos podal mi mylne informacje o 50 modelach, bo przy niektorych to sie bylo trzeba natloczyc...

Domyślnie

zasadniczo masakra... zdjęcie numer 7 odstaje od innych na plus, ale i tak imho słabo
    Mamiya + Sony

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów