Diabeł tasmański prosto z McDonald's
Ile ja się napociłem, aby złapać modela w takim a nie innym momencie.
Kilka stopni w prawo i nie widać oczu, kilka w lewo i obiekt zakrywa efekt obrotu.
Szukaj
Diabeł tasmański prosto z McDonald's
Ile ja się napociłem, aby złapać modela w takim a nie innym momencie.
Kilka stopni w prawo i nie widać oczu, kilka w lewo i obiekt zakrywa efekt obrotu.
A czemu B&W?
W tej chwili nie robi żadnego wrażenia a smuga wśród wszędobylskich szarości po prostu jest niewidoczna.
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
moze miales jakis tam pomysl w tym ale zrealizowales go w bardzo trefny sposob.
jednym slowem - kicha.
hehehe fajne
mnie sie podoba
ciekawe ile razy próbowałeś?? ;P
Człowiek uczy się na błędach - a jak nie, to dostaje po pysku...;p
Pomysł zrealizowałem dokładnie tak jak chciałem. Zdjęć było zrobione ok. 30, z różnymi parametrami.
Jakakolwiek inna kombinacja kończyła się niepowodzeniem - większy efekt "obracania" można było uzyskać bez lampy błyskowej, ale wtedy nie widać, czym jest obiekt. Dłuższy czas naświetlania = rozmazanie kadru.
Chętnie zobaczę fotografię obracającego się obiektu, który nie jest osiowo symetryczny (czyt. nie zwykły bąk), z lepszym efektem ruchu, może coś przeoczyłem.
Jeszcze z B&W się wytłumaczę - diabeł ma po prostu nieciekawe kolory. Zdjęcie jest techniczną próbą, eksperymentem.
to pokaz zdjecie na ktorym nie widac czym jest obiekt - to moze byc znacznie ciekawsze.
Proszę bardzo, dłuższy czas naświetlania, osłabiony flash. Niestety te bez lampy już usunąłem, ale mam nadzieję, że te pobudzą wyobraźnięBurdel w tle, gdyż tego typu zdjęcia były robione tylko jako testowe - i pomysł niedoświetlania flashem został odrzucony jako pierwszy.
Ja nadal się upieram z kolorowym zdjęciem![]()
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
A proszę Cię bardzo, jak widać B&W raczej pomogło niż zaszkodziło (czy się mylę?)
jestem na nie.
interesujacy eksperyment ale mnie nie przekonuje w zaden sposob.
ps dzieki za pokazanie innych prob
Skontaktuj się z nami