Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Jeśli mówisz o Sigma 24-70 mm f/2.8 EX DG Macro to ja odradzam. Jak już pisałem w innych wątkach miałem jedną podpiętą ostatnio i się załamałem. Oczywiście można zakładać, że trafiłem na kiepski egzemplarz ale.... Mydło..mydło i jeszcze raz mydło! Wszędzie raczej nie cieszy się dobrymi opiniami (z wyjątkiem jednego testu gdzie był "highly recomended" ale autor tego testu musiał chyba sporo przyćpać ). Ogólnie powinieneś rozglądać się za czymś innym niż to szkło - taka jest moja opinia na ten remat.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

24-70D DF, żadne tam macro. To stara wersja, jedna ze starszych.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

To odpusc. Ja mialem wersje DG macro i byla swietna optycznie (kilka testowalem, spory rozrzut jakosciowy). AF jest faktycznie kiepski.

Domyślnie

Właściciel wysłał mi 2 fotki z F2.8 i jest rewelka. Zapewnia że wyostrzanie standardowe i nie było wspomagane przy konwertowaniu do JPEG. Fotki są z D200
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Ostre fotki z mydlanego D200?? Coś tu chyba nie pasi? Przechodząc do tematu, to również odradzę Tobie tą sigmę, ale jak Ci pasuje to spoko

Domyślnie

Mydlane moze być szkło a nie "D200" Zgodziłbym sie że może szumieć bardzo ale żeby "był mydlany" to jeszcze nie slyszalem. Może to jeden z lepszych egzemplarzy tej Sigmy. Fotki mnie przekonały, biorę. Temat to zamkniecia.

Podziele się z wami moją opinią po zakupie.
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

Sigmę męcze od poniedziałku i jestem bardzo zadowolony. Daje mi lepszy obrazek niż miałem ze stałek 35 i 50 //1.8 Jest trochę duża no i ciężka. Tubus się nieco wysuwa nad czym trochę ubolewam Ale coś za coś. AF jest delikatnie wolniejszy od 50/1.8, bo szkło jest na śrubokręt. Mozliwe że trafiła mi się jedna z "tych lepszych" sztuk. Każdemu polecam
    Nikon FiX - Pomysł na...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów