Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: rowerowo x2

Domyślnie rowerowo x2

dwa zdjęcia ode mnie za pewne strasznie się czepicie cienia na pierwszym zdjęciu ale na razie (już niedługo) mam tylko jedna lampę (sabina umarła) i w zasadzie takie było najlepsze jej ustawienie.

1.

2.

FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

1 byłaby ciekawa, ale lewa połowa zdjęcia praktycznie nic nie wnosi
    2- ciekawa (można by zniwelować to światło odbite u góry)
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Masz na myśli ze lewa strona jest totalnie pusta? jak tak to powiem szczerze, że taki był zamysł przy kadrowaniu...
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Domyślnie

na 1 lampa słabiej, a przysłona w dół, ewentualnie dość ciemno tam było to z czasem zejdź na 1/30 i bedzie coś poza światłem lampy
    na 2 lampe inaczej ustawić bo teraz oświetla sufit a ridera przy okazji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez navigator_s9 Zobacz posta
    Masz na myśli ze lewa strona jest totalnie pusta? jak tak to powiem szczerze, że taki był zamysł przy kadrowaniu...
    co nie oznacza, ze był dobrym zamysłem - bo odbiór zdjęcia nie jest najlepsze, za dużo jednak tego planu po lewej, i ten słup w samym środku kadru nie jest tym co można uznać za awangardę, tylko raczej nieprzemyslany kadr. Może jakby delikatnie dać jakieś światło na ten słup, jego centralna pozycja byłaby jakoś usprawiedliwiona, teraz poi prostu ucięcie lewej strony przesunie go trochę w bok, i złagodzi jego położenie...

Domyślnie

Słup, zgoda. Ale kadr jest ciekawy. Po pierwsze rowerzysta jest w mocnym punkcie, a po drugie, oświetlenie wszystko zmienia. Źródło światła jest po lewej, ale go nie widać. To "pogłębia" zdjęcie, uprzestrzennia je.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

szkoda, ze nie umiesciles na jedynce lampy nizej - na wysokosci platformy, mialbys jeszcze ciekawszy cien
    kadr - gdyby nie ten slup przez srodek, to nie razilaby mnie ta ciemniejsza czesc ...

dwojka - nie, kiepskie (swiatlo, kadr)

Oszczędny w słowach Awatar Kondi3012
    Miasto
    moje a w nim...

Domyślnie

Czym była robiona fotka nr. 2?
    Nikon D90 || MB-D80 || 18-105 VR || 80-200 f/2.8 D ED || SB-900

Domyślnie

fiszką Samyanga, jak jeszcze ją miałem

Uprawnienia umieszczania postów