Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Domyślnie Analogowy nikon + obiektywy z serii G

Witam,
    mało się interesowałem analogowymi nikonami ale mam pytanie czy jest mozliwość zakupu analogowego aparatu do którego można podpiąć szkła z tej serii? 35mm i 50mm. wiem, że z serią D nie ma problemu ale jak to sie ma do tych szkieł?

Wolałbym coś tańszego..

Pozdrawiam!

Domyślnie

F80 nada się doskonale.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Polecam F80 - bo sam używam już dłuższy czas i jeszcze się nie miałem na co skarżyć

Domyślnie

to bede celował w tego f80, a w ostateczności f65, czy on też by sie sprawdził?

Domyślnie

Zasadniczo to jest podstawowe pytanie, do czego się chce aparatu używać...
    Jeśli się szuka porządnej maszyny to lepiej F100 (ale miało być tanio).
    Tańsze F80 będzie podobne do F100, może odrobinę mniej solidne.
    F65 będzie jeszcze tańsze, ale i dużo bardziej ograniczone. Nie pamiętam w tej chwili specyfikacji F65, ale pamiętam, że szukałem wyższego modelu. Zresztą - jak człowieka fotografia wciągnie, to lepiej mieć sprzęt, na którym można bazować. F80 można dostać z kitowym obiektywem już za 250 zł, więc myślę, że nie jest tak źle

Domyślnie

Musi to być aparat z pokrętłem z przodu body. Tym pokrętłem jak w cyfrakach zmieniasz przysłonę. Puszki które to maja, to F80, F100, F5, F6. Z wymienionych polecam F80, sam niedawno kupiłem za 230 zł z torbą w stanie idealnym. Jedyne co to polecam z czasem dokupić battery pack MB-16.

Poczytaj wątek Zakup analoga, tam forumowicze wszystko mi wyjasnili.

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    Musi to być aparat z pokrętłem z przodu body.
    Nie musi, źle zapamiętałeś. Przednie pokrętło nie warunkuje obsługi G obiektywów. F65 nie ma przedniego pokrętła, a w pełni obsługuje G obiektywy. Podobnie jak większość cyfrówek entrylevel.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Nie musi, źle zapamiętałeś. Przednie pokrętło nie warunkuje obsługi G obiektywów. F65 nie ma przedniego pokrętła, a w pełni obsługuje G obiektywy. Podobnie jak większość cyfrówek entrylevel.

Ciiiiii, wiem, ale nie wyobrażam sobie jak bez tego pokrętła korzysta się z takiego obiektywu? Zakładam, że można przypisać obsługę przysłony na pokrętło tylne (poprzez custom menu), ale po prostu uważam, że najmniej inwazyjne i upierdliwe (przy przesiadce z cyfry) jest body F80 - ja robiąc na codzień foty D300/D700 czuję się bardzo komfortowo przy przesiadce na F80. Jednego mi tylko brakuje - że jak złapie ostrość, to nie "pika"
    ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
    ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fraglesso Zobacz posta
    (poprzez custom menu)
    W aparatach analogowych? :P
    Pozdrawiam,
    Marcin

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów