Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Strada bianca

Domyślnie

bardzo ładne miejsce a fotografia jak wyżej oraz mz. zbyt mocny kontrast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kezoj40 Zobacz posta
    Pomimo że przeczytałem coś o fotografowaniu to nie wiem dlaczego f-22,nie wiem dlaczego pomiar światła punktowy.Ale widzę że muszę jeszcze doczytać o obróbce.Ale ja nie znam się, uczę się.
    f/22 zapewne po to, aby uzyskać jak największą głębię ostrości. To rzeczywiście dość mocne przymknięcie, ale efekt zły nie jest jak widać. Punktowy pomiar światła natomiast najprawdopodobniej miał dopomóc w uwypukleniu światłocieni, co również zdaje się być dość rozsądnym posunięciem w tych okolicznościach.
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    f/22 zapewne po to, aby uzyskać jak największą głębię ostrości. To rzeczywiście dość mocne przymknięcie, ale efekt zły nie jest jak widać. Punktowy pomiar światła natomiast najprawdopodobniej miał dopomóc w uwypukleniu światłocieni, co również zdaje się być dość rozsądnym posunięciem w tych okolicznościach.
    Dziękuje za wyręczenie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    Nie przekonało mnie to objaśnienie ponieważ nie widzę odzwierciedlenia tego na fotografii.Być może jest to efekt obróbki ale nie znam się na tym zbyt dobrze więc pozostaje mi przyjąć że ogólnie jest super.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów