Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Strada bianca

Domyślnie Strada bianca

Witam

Zachciało mi się kolorowania i wyszło mi coś takiego.Zdjęcie sprzed dwóch miesięcy

Pozdrawiam Jarek
    Ostatnio edytowane przez JaroPienza ; 04-11-2010 o 21:01 Powód: pis. "z przed"

Domyślnie

Landryna az z cukrem.... ponownie ten sam blad, za duzo zieleni w zieleni.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

No i przekolorowaleś,zieleń szczególnie....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

nie będę oryginalny, z zielonym przesadziłeś, z żółciami cokolwiek chyba też, aczkolwiek dzięki temu masz fajne kontrasty na drugim planie (pole). Droga na pierwszym planie za to siakaś taka miejscami niebieskawa (chociaż to mi zupełnie nie przeszkadza). Podsumowując w ogóle nie pokolorowane pewnie nie było by tak dobre jak pokolorowane, ale to jest cokolwiek przekolorowane

Domyślnie

Kolorowanie, kolorowaniem - w mniejszym lub większym stopniu robią to właściwie wszyscy. Cały widz polega na tym, żeby robić to selektywnie i z wyczuciem, tj wykorzystywać barwę dla różnicowania poszczególnych elementów kompozycji (a już szczególnie, gdy mamy do czynienia z taką mozaiką kształtnych pól). Tutaj natomiast ta zieleń wkradła się wszędzie niestety, no i zdjęcie sprawia wrażenie, jakby miało mocno niepoprawny balans bieli. Jak na mój gust warto przysiąść do obróbki raz jeszcze, bo - choć ździebełko bałaganiarski - to jest całkiem niezły kadr .
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

maniak666
    Gość

Domyślnie

Oj dałeś czadu. To już chyba nie landrynka- to melasa niemalże Kadrowo za to sie podoba.

Domyślnie

kadr jest BDB - droga ładnie wzrok prowadzi....ale obróbka na nie - tak jak już wyżej Koledzy pisali. Zauważyłem też że to kolejne zdjęcie na którym masz całkowite czernie w cieniach - nie wygląda to mz dobrze....ale to subiektywne odczucie
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Kadrowo mi pasuje, kolorystycznie juz mniej...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Pomimo że przeczytałem coś o fotografowaniu to nie wiem dlaczego f-22,nie wiem dlaczego pomiar światła punktowy.Ale widzę że muszę jeszcze doczytać o obróbce.Ale ja nie znam się, uczę się.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów