Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Krwawy Świt.

Domyślnie Krwawy Świt.

...czyli o ile mnie pamiec nie myli jakies 15 min przed wschodem.

Witam, niedawno poczynione i dzisiaj do ogladniecia wystawione.
    Po znecaniu sie miejscowo nad ekspozycja i kolorami, postanowilem nie stemplowac tej smugi kondensacyjnej...bo jakos mi stempel psul uklad kolorow na niebie. Prawie ja nawet polubilem.Pwiedzmy ze to wplyw dzialalnosci czlowieka na otaczajacy krajobraz, niech sobie bedzie.

Takze zapraszam, wszelkie opinie mile widziane.

Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Piękne kolory zrobiłeś, bardzo dobrze się na to patrzy, myślę, że mogłeś jednak chwilkę poczekać...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Bardzo ładnie wyszło - super fot. Gratki. I kadr i kolory na duży plus
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Piękne kolory zrobiłeś, bardzo dobrze się na to patrzy, myślę, że mogłeś jednak chwilkę poczekać...
    Poczekac na miejscu nie bardzo, bo ta smuga jakos sie dlugo trzymala...poczekac z wystawieniem na forum i jednak wystemplowac ta smuge...i tu masz racje.

Udalo ci sie z malego JPG bardzo dobrze ja usunac...nie wiem czemu tego sam nie zrobilem. Czasami mam faze na wystemplowywanie drutow spomiedzy drzew na 300% powiekszeniu i ogolnie nie znosze slupow telegraficznych. Do foty bylo pare podejsc obrobkowych, zarowno do kolorow jak i do miejscowej ekspozycji, i jak juz doszlo do stemlowania owej nieszczesnej smugi, to mnie zaczely irytowac te minimalne slady po stemplu...dobra juz sie nie tlumacze, bo troche zaniedbalem sprawe.

Do druku pojdzie bez smugi, dzieki za pokazanie ze jak sie chce to jednak mozna.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Mnie sie naprawde podoba, nie przesadzone i z wyczuciem obrobione, piekne barwy, ja jestem na duże tak.

Domyślnie

Wszystko w odpowiednich proporcjach użyte smudze można podziękować
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Cudne kolorki.Smuga niech sobie będzie,nie przeszkadza

Domyślnie

Bardzo miła dla oka fotka... jest klimacik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    [...] Udalo ci sie z malego JPG bardzo dobrze ja usunac... [...]
    W PS5 jest fajne narzędzie do tego, zaznaczasz lassem obszar do usunięcia, klikasz "delete" i po zawodach. Ewentualne korekty stempelkiem lub blurem (w tym przypadku) i gotowe.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Dla mnie lepiej bez smugi, również usunąłbym trawki te jaśniejsze na samym dole. Klimacik jest, ale i można było coś ustrzelić z dłuższej ogniskowej, pewnie coś masz...tam mgiełka ładnie się układa.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów