Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Radocha

Domyślnie Radocha

Moja pierwsza sesja z użyciem lamp totalnie manualnych, nawet siły błysku nie było jak regulować.
    Sugestie mile widziane.

Domyślnie

Dobra fota. Podoba mi sie. Ciekawe kto sprzatal ten balagan...

Domyślnie

Ładnie, radośnie i albumowo, jednak trochę za mocno dziecko po twarzy dostało ze światła. Wyraźnie się odcina - nie jest przepalone ale dużo nie brakuje imho. A nie mogłeś czymś "przygasić" lampy ? Jakiś prosty dyfuzor , kartka papieru itp.? Ktoś kiedyś mówił że nawet papierowa husteczka może trochę zmniejszyć światło i rozproszyć je skutecznie.
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

Lampy na parasolkach odbijających, miałem tylko jedną blendę rozpraszającą ustawiłem ją przed lampa koło siebie aby zmniejszyć ilość światła. Ale faktycznie mogłem zarzucić coś na te parasolki np: prześcieradło.
    Dzięki za uwagi.

Domyślnie

Świetnie złapane. Trochę za mocno błyśnięte.
    Zawsze można osłabić światło zakładając na lampę szary filtr albo odsuwając ją od modela
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

Szarego filtra nie miałem na te żarówki błyskowe, są tylko kolorowe. A odsunąć się nie było jak dość mały pokój. Ale dzięki za uwagi, pomogą następnym razem.

Domyślnie

Fajna pamiątka
    D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria

Uprawnienia umieszczania postów