Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Corel PaintShop Photo ProX3

Mam prośbę do użytkowników - o ile tacy są - o podzielenie się swoimi doświadczeniami, czy polecacie ten program do amatorskiej obróbki zdjęć ? W chwili obecnej waham się pomiędzy tym Corelem, a Photosopem Elements 8/9. Z góry wielkie dzięki za info zwrotne.
    Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można

Domyślnie

Nie znam ProX3, więc może moja opinia będzie niemarodajna, bo używałem X2 i Elements 8. W mojej opinii Elements 8 jest lepsze od Corela. Wprawdzie w porównaniu z dużym Photoshopem nie ma np. masek warstw rastrowych oraz np. edycji krzywych (te dwa braki są najbardziej dotkliwe, chociaż z piewszym można sobie poradzić za pomocą Google'a ), ale ogólny komfort pracy, stabilność i szybkość są po stronie PE. Gdybym teraz musiał wybierać, postawiłbym na Elements (zwłaszcza, jeśli chciałbyś kiedyś przejść na dużego PS - jednak Corela, mimo wielu podobieństw, obsługuje się nieco inaczej).

Domyślnie

Witam!
    Posiadam Corela ProX2 i Elementsa 8. Mimo podobieństw to są dwa różne programy. Jeśli miałbym Ci doradzić to bierz Elementsa 9, jest dużo wygodniejszy
    Lepszy ze mnie jubiler niż fotograf, ale fotografia jako hobby sprawia mi ogromną przyjemność

Domyślnie

Dzięki za info, a duża jest różnica funkcjonalna PE8 vs. PE9 ?
    Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można

Uprawnienia umieszczania postów