Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Pancerne Nikony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    no a ja kanapka z maslem spada ze stolu to zwykle leci na maslo.
    podobnie, jak aparat leci na ziemie to pod takim katem, jaki jest najgrozniejszy dla mocowania bagnetu obiektywu.
    Znam ten ból, kiedyś spadł mi nikon FM2 z 50 1.8 i metrzem 45CL4 prosto na obiektyw :/
    Szlag trafił słoik.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Biorąc za pewnik fakt, że kromki spadają na ziemię zawsze tą stroną posmarowaną masłem (czemu zaprzeczyli już pogromcy mitów ), można przeprowadzić test i posmarować masłem aparat w miejscu, które jest najmniej newralgiczne i na które aparat może spadać. Trzeba jedynie wybrać takie miejsce i ktoś musi zgłosić się na ochotnika i to sprawdzić w praktyce.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

fakt ze aparat ma troche niekorzystna budowe jesli chodzi o upadki ( odstajace obiektywy.. :P ) wiec czasem nawet taki armor nie zamortyzuje uderzenia
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

Jakież głębokie posty! Nie posiadam się z podziwu.
    Próbowałem nabyć taką obudowę do D90 a później do D600 ale, niestety, w pobliskich sklepach nie było akurat odpowiedniego wariantu a bez wypróbowania, czy nie ogranicza funkcjonalności korpusu, nie zamówię w sieci. Jeśli nie ogranicza - to jest to bardzo praktyczny dodatek. Obładowuję swoje plecaki fotograficzne na maksa (czasem zabieram większy, czasem mniejszy), wkładając oprócz aparatu kilka obiektywów a czasem i lampę. Aparatom jest ciasno i nie wychodzi to na zdrowie ich obudowom/ekranikom.
    Nikon D600, D7100,
    Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.

Domyślnie

@MilekS
    Złota łopata jest Twoja
    Ostatnio edytowane przez Johny42 ; 19-11-2015 o 11:11
    Nie ma się czym chwalić

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów