Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Pancerne Nikony

Exclamation Pancerne Nikony

Firma Made Products inc. zaprojektowała strój ochronny dla lustrzanek firm Canon i Nikon. Silikonowa powłoka ma chronić przed wyślizgnięciem się z dłoni i absorbować uderzenia.

Po założeniu zbroi praktycznie cały aparat otoczony jest gumą, z małymi wycięciami na lampę błyskową i sloty karty, USB itp. Wyświetlacz chroniony jest dodatkowa sztywna wkładka z przezroczystym okienkiem. Specjalnie zabezpieczona jest też końcówka obiektywu.

Dla każdego modelu jest oczywiście specjalnie dedykowany "pancerz". Z tego co można zobaczyć na stronie, firma oferuje na razie ochronę jedynie dla aparatów: Canon 30D i Nikon D70.

Aparat w czymś takim na prawdę robi wrażenie, ale czy tak w ogóle to coś daje to już inna sprawa, tym bardziej ze producent nie napisał nic o wynikach ewentualnych testów lustrzanek chronionych i bez ochrony.

Cena nie wydaje jakaś szczególnie wygórowana - 50$.
    Info ze strony: http://www.fototok.tkb.pl/pt/news_full.php?n=120

http://www.camerarmor.com/camera-armor.html
    http://www.camerarmor.com/nid80slrcaar.html
    MarcinWilk

Oszczędny w słowach Awatar Tekla
    Miasto
    Tipton/Black Country

Domyślnie

Ciekawe co jeszcze wymyślą.To chyba dla kogoś kto aparat trzyma w skrzynce z narzędziamiJak ktoś aparat po skałach targa to moze być.Ale już widze te ślady po ziarenkach piasku które się dostały między tą zbroje a body.Dokładnie jak z silikonem na telefony.
    D200+MB-D200,N 17-55 2.8, SB-900,Zenit 12XP,trochę szkieł M42,mieszek makro,Lowepro CompuTrekker Plus AW, 055XPROB+488RC2

Domyślnie

Ogladalem to cudo na Photokinie, IMO nie warte wiekszego zainteresowania.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Jak będą kręcić trzecią część "Żołnierzy Kosmosu", to D70 zapakowane w taki silikonowy skafander będzie grać laser naprowadzający plazmowe pociski termojądrowe. Przerost formy nad treścią.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

no a ja kanapka z maslem spada ze stolu to zwykle leci na maslo.
    podobnie, jak aparat leci na ziemie to pod takim katem, jaki jest najgrozniejszy dla mocowania bagnetu obiektywu.
    wniosek 1. przyczepic do wyswietlacza kota, to kot spadnie na 4 lapy a bagnetowi sie nic nie stanie
    wniosek 2. zaspawac bagnet i po problemie.
    wniosek 3 . ide po piwo
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

drugi watek przy ktorym sie ubawilem

PS ja juz po...piwie
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

właśnie projektuje w garażu tytanową obudowę ochronną na nikony. z czujnikami laserowymi i ogniwami wodorowymi. można wykonać 10000000 zdjęć na 1 ładowaniu. oprócz tego jako wyposażenie opcjonalne bateria atomowa, ddzięki której aparat będzie działał 2000 lat.

Domyślnie

Glisek, to troche nie tak...

Kotu mocujemy do grzbietu kromke maslem do gory i otrzymujemy perpetum mobile

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    wniosek 1. przyczepic do wyswietlacza kota, to kot spadnie na 4 lapy a bagnetowi sie nic nie stanie
    Jak wiadomo kot spada zawsze na cztery łapy, kanapka posmarowana masłem zaś zawsze na stronę z masłem. Co jednak się stanie, gdy posmarujemy kanapkę masłem, a następnie przyczepimy tą kanapkę do grzbietu kota (masłem go góry) i zrzucimy kota z kanapką na ziemię. Otóż... kot będzie próbował spaść na cztery łapy, jednakże kanapka mu nie pozwala, bo 'chce' spaść na masło. Tak więc wynaleźliśmy antygrawitację - kot nie spadnie. teraz wystarczy wmotdować kotu w ... aparat i będziemy bezpieczni o sprzęt - nigdy nam nie upadnie (problem z sierścią i nie tylko w obiektywie nalezy rozwiązać jakoś inaczej ).

Pozdrawiam
    Erie

PS GRRRRRRRrr Seeker mnie ubiegł
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów