Szukaj
najleiej wypada jedynka, dwójka to pewnie jakiś crop, ostrosc do bani, dwójka też jakoś nie podchodzi , trójka za żółta, robion apewnie gdzieś przy zachodzie słońca co?
Nikon D80/D90/D610 + N24-70 + N80-200 + SB-900
Kilka moich fotek
1,2,3 brak swiatla, 4 najlepsza pod tym katem, jednak tlo rozprasza jakbys troche poprawil WB zeby bylo troche "chlodniej" bylo by lepiej mysle. Troche zycia tchnij w modelke, niech sie usmiechnie, maly szczegol ale bardzo poprawia odbior zdjecia. Wiem ze masz kita i ciezko zapanowac na GO bo przyslona na tych szkielkach jest slaba. Dlatego najlepiej minimalna przyslona plus najwieksza ogniskowa w miare daleko od tla, wtedy wyjdzie lepiej bedzie lepsza glebia ostrosci. No chyba ze nie robiles kitem, choc po exifie wydaje sie ze jednak.
Takie sobie. Na 2 ostrość uciekła.
Trochę tego...trochę tamtego...
@bahuone
tak, robione kitem...niestety...mam nadzieje że z czasem uda się uzbierać na dobre szkiełko..pracuje nad tym.
Następnym razem spróbuje oddalić tło na najmniejszej możliwej przysłonie.
Co do 2. to ostrość uciekła, fakt. Postaram się zagłębić temat i popracować nad oświetleniem. Spróbuję zacząć od blendy.
Ostatnio edytowane przez fiszi ; 04-11-2010 o 11:11
DX + N50/1,4 + N35/1,8 + Di622 mkII + YN460 II
popraw kadrowanie swiatlo i obrobke...
czyli wszystko
balans bieli... rowneiz
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Hanibal nie owija w bawełnę no ale cóż wie co mówiFiszi pooglądaj prace Hanibala można się dużo nauczyć a co najmniej pozazdrościć - (Finch ( pixie ) zawsze mnie miażdży ilekroć to oglądam). O fu** czy to aby zbyt wazeliniarsko nie brzmi?!
![]()
Skontaktuj się z nami