Witajcie
Możecie mnie zjechać za kolorystykę (wydaje mi się, że wpada za bardzo w żółte), ale już zupełnie nie ufam mojemu laptopowi. Posiadacze lepszych monitorów mogą zobaczyć pewne niedoróbki PS'owe, ale wybaczcie i tak zamieszczę
1.
Szukaj
Witajcie
Możecie mnie zjechać za kolorystykę (wydaje mi się, że wpada za bardzo w żółte), ale już zupełnie nie ufam mojemu laptopowi. Posiadacze lepszych monitorów mogą zobaczyć pewne niedoróbki PS'owe, ale wybaczcie i tak zamieszczę
1.
ja mam kiepski monitor i we włosach miejscami widzę czarne placki, papkę :P
co do kadru i pomysłu to myślę, że gdyby odsłonić niewidoczną połowę twarzy to byłby świetny, elegancki portret:P:P:P
D780|17-35|35|50|85
No, te włosy średnio wyglądają. Jakby je zjadła kompresja. Ale ja też patrzę na cienkim monitorze.
Przy f5.6 spodziewałbym się ostrości jak żyletka a u Ciebie jakoś nie mogę jej znaleźć. Nawet się zastanawiałem czy nie jest na ustach.
Samo zdjęcie przyjemne ale niestety zniszczone przez obróbkę![]()
Pozdrawiam
Michał
myślałem, że wchodząc tu zobaczę Twoją drugą połówkę;P
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Ostrość wyraźnie uciekła na usta modelki. Kadr - kontrowersyjny, ale ta "inność" ma w sobie coś fascynującegoCzegoś jakby przez to brakowało , ale jednocześnie jak dla mnie przyjemne w odbiorze. Kolor może odrobinkę za ciepły ,ale podoba się.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
...j.w. ostrość nie tam gdzie trzeba.
D50 + S10-20/3,5 + N18-70/kit + N70-300VR + N35/2,0D + N50/1,4D + SB800 + podstawowe akcesoria
Kurde czepiacie się ostrości. Ostrość nie może być nie tam gdzie trzeba. Mam takiego dziwnego 70-200 który akurat na 200mm jest troszeczkę mydlany, no ale znowu bez przesady. To, że usta bardziej świecą to tylko atut albo wina błyszczyka i tyle. Tak czy siak dzięki za komenty. Sesja zdecydowanie do poprawy bo mocno musiałem walczyć z rozczesanymi włosami i dlatego poszedłem w takie kontrasty na włosach. Niedługo wstawię pewnie poprawkę.
Pozdrawiam
A masz Nikkora 70-200 czy Sigmę albo Tamrona ? Ja w moim Nikkorze 80-200 f2,8 mam max ostrość na ok. 170. Potem jest juz wyraźny spadek ostrości. Na 200 to już kaplica , więc się pilnuję i powyżej 170 staram się nie wychylaćCo do tego błyszczyka , to byćmoże AF ustawił Ci ostrość na ustach bo tam złapał kontrast ? A my się nie czepiamy
... My po prostu wyrażamy nasze opinie
![]()
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Skontaktuj się z nami