Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie oświetlenie....

Witam, mam pytanie. Co wybrać do oświetlenia "studia" w domowych warunkach... Jak juz wspomniałęm domowe warunki, posiadam jedynie zestaw jakiś teł , cos takiego : http://allegro.pl/domowe-studio-mini...287168110.html potrzebuje jakąś lampę narazie 1 bo na więcej narazie nie mam... Fundusze małe bo tylko 300 zl... I mam pytanko czy brać lampę błyskową czy światło ciągłe..? W tym niby "studiu" robię czasami tylko jakieś portrety....

Domyślnie

Mocno okrojone fundusz... i będzie ciężko ale nikt nie mówił że będzie łatwo

Ja na Twoim miejscu kupiłbym lampke YN 460 II za 200zł i później dozbierał na drugą. Są małe, lekkie, mocne, mobilne i przede wszystkim tanie
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamoN Zobacz posta
    Mocno okrojone fundusz... i będzie ciężko ale nikt nie mówił że będzie łatwo

Ja na Twoim miejscu kupiłbym lampke YN 460 II za 200zł i później dozbierał na drugą. Są małe, lekkie, mocne, mobilne i przede wszystkim tanie
    Właśnie na forum jest kilka wątków o tym że się sypią.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Właśnie na forum jest kilka wątków o tym że się sypią.
    Tak? Gdzie? Bo ja jakoś nie widzę.

Domyślnie

pamiętaj, że poza lampką dobrze mieć jaki modyfikator światła, choćby jakąś parasolkę... na początek da lepsze efekty niż goła lampa
    Mamiya + Sony

Domyślnie

to ja sie podepne z pytaniem co moge dokupic do sb 800 zebym mogl sie troche pobawic juz swiatłem. mowimy o malym budżecie tak jak u kolegi

czy zwykle zarówki blyskowe beda dobre?? czy lepiej cos innego
    dodam jeszcze ze posiadam biale tlo i parasolke biała na statywie
    Ostatnio edytowane przez adar18 ; 14-11-2010 o 23:39

Oszczędny w słowach
    Miasto
    we wszechświecie

Domyślnie

Do domowego studia moim zdaniem dobrze jest kupić nawet najsłabszą lampkę quantuum. PT 200 jest taką dobrą opcją. Nie brałeś tego pod uwagę? Warto się zastanowić.

Domyślnie

no wlasnie myslalem o jakiejs takiej lampie ale nie wiedzialem jaka kupic

Domyślnie

jakąkolwiek byle by miała Bowensowskie mocowanie akcesoriów

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów