Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Ślubna pasja

Oszczędny w słowach Awatar Kaer.Morhen
    Miasto
    Irlandia,Dublin

Domyślnie

Jesli sprzedanie siebie pieknymi slowami to duza umiejetnosc to wielu niestety to nie wychodzi.I jak dla mnie nie ma nic wspolnego z wrazliwoscia.Poza tym nie jest wyjatkiem kopiowanie cudzych tekstow,niektotrzy nawet nie kwapia sie do jakichs drobnych modyfikacji.Po prostu "kopiuj" -"wklej".
    Sam jestem na etapie szukania fotografa slubnego i dla mnie i tak najwazniejsze pozostana zdjecia i cena a nie co ma kto do powiedzenia "o sobie".
    Wole piekna galerie od pieknych slow.Czytalem kiedys opis jednego z fotografow slubnych jak to odziedziczyl zaklada fotograficzny po babci,fotografia w rodzinie od pokolen,rzeklbym skazany na sukces...wchodze na galerie a tam zdjecia jak z kompaktu choc facet na zdjeciu w zakladce trzyma jakis ogromniany sprzet.

Z tesktu "o zenicie" tez chetnie skorzystam
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 04-11-2010 o 23:01

Domyślnie

...abstrahując od tekstów, bo akurat uważam, że ślubniaki to rzemiosło, ma być robione dobrze i zgodnie z oczekiwaniami Klientów...cholera no to jeśli chodzi o tego zenita... no osobiście tak zaczynałem swoją przygodę z fotografowaniem w '91 roku. Konkretnie był to model ET, którego rodzice kupili za kasę zaoszczędzoną na jakimś wyjeździe klasowym (no nie było na co wydać, a jeśli chodzi o trunkowość to popijam dla przyjemności picia a nie dla "przyjemności" związanych z problemami grawitacyjnymi). "Ratuje" mnie chyba jedynie cokolwiek to, że niczego w tym temacie nie "odziedziczyłem", nawet czasu na zrobienie własnej strony nie było. Natomiast bardzo mocno (z podkreśleniem) oddzielam zdjęcia na zlecenia, od zdjęć robionych dla przyjemności robienia zdjęć i całkiem mi z tym dobrze .

Rycerz
    Gość

Domyślnie

też miałem zenita ale wolałem robić zdjęcia smieną
    a i nie robię ślubniaków

Domyślnie

...smieny nie miałem...aleeeeeeee w pradawnych czasach Tata z pracy pożyczał takową coby rodzinne fotki robić (to były czasy , w których nawet ś.p. Lemowi nie przyszło do głowy, że ludziska będą aparatami filmy kręcili, o fotkach nie wspominając.). I powiem szczerze, że czasami mi szkoda tamtych czasów w tym sensie, że wtedy każdy kadr był ważny, teraz człowiek jeśli tylko ma ochotę codziennie ogląda tak wiele różnych zdjęć, że nawet nie jest się w stanie powiedzieć, ile bardzo dobrych kadrów ginie w tym natłoku wszystkiego...

Domyślnie

bzdety nie bzdety.....
    ale "ONI" to łykają.....
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kux Zobacz posta
    bzdety nie bzdety.....
    ale "ONI" to łykają.....
    to nie chodzi o łykanie, ja mam 3 linijki "o sobie", jestem dzieckiem ery cyfrowej, a powiększalnik widziałem w piwnicy u kumpla, czasami klienci mają rózne preferencje, a i dobra bajera w złapaniu klienta też ważna, oczywiście portfolio to fundament, ale sam wolę osobiście pogadać z klientem face to face bo może jeżeli jest nie do końca zdecydowany to uda mi się go przekonać, a jestem człowiekiem pogodnym, z poczuciem humoru i tym także można zyskać, młodzi nie czują sie wówczas spięci, a ja zawsze staram się chwycić nić porozumienia bo i zdjęcia lepiej wychodza jak młodzi sa wyluzowani, oczywiście bez przesady z tym " o mnie "
    bardziej denerwuje mnie tekst w stylu " fotografuję PROFESJONALNYM APARATEM, PROFESJONALNYMI OBIEKTYWAMI I WOGÓLE JESTEM PROFESJONALNY"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacoslavgth Zobacz posta
    bardziej denerwuje mnie tekst w stylu " fotografuję PROFESJONALNYM APARATEM, PROFESJONALNYMI OBIEKTYWAMI I WOGÓLE JESTEM PROFESJONALNY"
    heheh... albo wręcz wymieniony po kolei cały sprzęt

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów