Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ewa

Domyślnie Ewa

Witam dzisiaj zrobiłem eksperymentalne mini domowe studio , juz teraz wiem ze zle zalatwilem kwestie swiatla ale wstawiam 2 zdjecia zeby dowiedziec sie co jeszcze jest nie tak i czy moze jakis plus jest widoczny

1.

2. BW

pozdrawiam

Domyślnie

1- zaszumiona i nieostra i bez pomysłu
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Myślę że "domowe studio" to bardzo szumne wyrażenie...

1 - do natychmiastowego skasowania, brak ostrości, niedoświetlone mimo błysku w twarz, marny kadr, mina modelki z cyklu "łomatko, co ja tu robię"
    2 - kadrowo ok, naświetlone dużo lepiej, powinieneś tylko doświetlić jeszcze tło (ścianę?) bo widać za głową bardzo brzydkie cienie od flasha palącego na wprost. I MZ byłoby bardzo dobrze.
    Ostatnio edytowane przez FajaR ; 01-11-2010 o 22:08
    Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX

Domyślnie

1 w ogóle moim zdaniem do kosza, 2 całkiem całkiem
    D3000+ N18-105+ H50/2

Domyślnie

właśnie z tym oświetleniem był problem i nie potrafiłem sobie zbytnio z tym poradzić i obrałem metode prób i błędów, ale dzięki za opinie mam nadzieje ze z czasem bede powoli do przodu i beda postepy

Domyślnie

a cóż to było za oświetlenie, że sobie nie poradziłeś. gdybyś błysnął lampą byłoby lepiej
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

z tym że sobie nie poradziłem to chodziło mi o odpowiednie ustawienie tak żeby cień był nie widoczny, a jeśli chodzi o rodzaj oświetlenia to były to najzwyczajniesze lampy domowe, a za tło posłużyła roleta okienna powieszona na szafie
    Ostatnio edytowane przez ads23 ; 01-11-2010 o 22:50

Domyślnie

starsi koledzy po fachu robią dobre prace, czasami dzielą się wiedzą, więc czytaj i wyciągaj wnioski, patentowe, sprzętowe, techniczne, estetyczne, bo to dopiero początek drogi i będąc okrutnie szczerym zdjęcia do kosza niestety są...
    Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.

Domyślnie

Wyżej lampy, modelkę od tła odsuń, to tak zupełnie na start. Polecam youtube - i filmiki wyszukane za pomocą haseł typu "Portrait lighting".

Uprawnienia umieszczania postów