Szukaj
1- zaszumiona i nieostra i bez pomysłu
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Myślę że "domowe studio" to bardzo szumne wyrażenie...
1 - do natychmiastowego skasowania, brak ostrości, niedoświetlone mimo błysku w twarz, marny kadr, mina modelki z cyklu "łomatko, co ja tu robię"
2 - kadrowo ok, naświetlone dużo lepiej, powinieneś tylko doświetlić jeszcze tło (ścianę?) bo widać za głową bardzo brzydkie cienie od flasha palącego na wprost. I MZ byłoby bardzo dobrze.
Ostatnio edytowane przez FajaR ; 01-11-2010 o 22:08
Amatorszczyzna powered by D40X kit, N35/1.8G, N70-300VR, SB800 i Slik Pro 330 DX
1 w ogóle moim zdaniem do kosza, 2 całkiem całkiem![]()
D3000+ N18-105+ H50/2
właśnie z tym oświetleniem był problem i nie potrafiłem sobie zbytnio z tym poradzić i obrałem metode prób i błędów, ale dzięki za opinie mam nadzieje ze z czasem bede powoli do przodu i beda postepy![]()
a cóż to było za oświetlenie, że sobie nie poradziłeś. gdybyś błysnął lampą byłoby lepiej![]()
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
z tym że sobie nie poradziłem to chodziło mi o odpowiednie ustawienie tak żeby cień był nie widoczny, a jeśli chodzi o rodzaj oświetlenia to były to najzwyczajniesze lampy domowe, a za tło posłużyła roleta okienna powieszona na szafie![]()
Ostatnio edytowane przez ads23 ; 01-11-2010 o 22:50
starsi koledzy po fachu robią dobre prace, czasami dzielą się wiedzą, więc czytaj i wyciągaj wnioski, patentowe, sprzętowe, techniczne, estetyczne, bo to dopiero początek drogi i będąc okrutnie szczerym zdjęcia do kosza niestety są...
Czas jest ludożercą, więc staram się nie mieć go za dużo.
Wyżej lampy, modelkę od tła odsuń, to tak zupełnie na start. Polecam youtube - i filmiki wyszukane za pomocą haseł typu "Portrait lighting".
Skontaktuj się z nami