Wow, co za przekładaniec! Jestem na takTrzy razy tak.
Szukaj
Wow, co za przekładaniec! Jestem na takTrzy razy tak.
D90 | N35/1.8
Pięknie i tyle![]()
Pięknie Pawle, piękniemożna Cię już zaliczyć do grona profesjonalistów
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
No i tu Krzysztof Cię lekko zaskoczę. Światło było w miarę dobre, ale nie rewelacyjne. Takie jak najbardziej lubimy, czyli "miętke" i cieplutkie wydobywające faktury i kształty, ukazujące w inny, bajkowy sposób miejsca, które niby doskonale znamy, a jednak... .
Światło takie, jakie w tym kadrze zagościło, pozwoliło po prostu pokazać tą piękną ferię barw i faktur z jakich słyną te pola. Kto był to widział na własne oczyska.
A jeżeli chodzi o wyżej wspomniane "delikatesowe" światło, to jest Ci kilka kadrów w takowym. Może jakieś odważę się Wam zaprezentować.
Ale o co Arturze chodzi? Chyba, że o sprzęt, to w jakimś stopniu trochę racji w tym jest
.
Nie bardzo wiem jak mam pojmować profesjonalizm w fotografii. Każdy na swój sposób robi to jak najlepiej potrafi. I ja także staram się tak to czynić. Ale dla mnie najważniejsze w tym wszystkim jest to, że sprawia mi to ogromną przyjemność. I to począwszy od samej myśli, że będę miał przyjemność obcować ze spustem migawki, poprzez plany, polowanie na światło, motywy, kadry i cały późniejszy etap fotograficznej przygody. A takim dopełnieniem całości jest produkt finalny. Bardziej udany nagrodą dla autora jest lub mniej udany biczem i zachętą do dalszego polowania.
Przepraszam, że pozwoliłem sobie na taki, skądinąd osobisty wywód, ale poczułem się trochę niezręcznie po wypowiedzi Artura, więc....
Chciałem pięknie podziękować Wszystkim za wizyty i pozostawienie komentarzy.
Swiatlo,plany,kolory,tonacja...super ze soba to wszystko gra, jest niesamowicie. Ale swiatlo chyba najlepsze z tego wszystkiego. Bardzo dobre zdjecie.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Wielkie brawa! Kolor i kompozycja na piatke!
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Skromność to szlachetna cechaPrawdą jest, że sprzęt masz już profesjonalny
ale i kadry z Twojej ręki, począwszy od naciśnięcia spustu do ostatniego etapu jakim jest obróbka wg. mnie zasługują już na takie określenie
oby tak dalej..... A jeszcze dodam, że Twoje prace można oglądać na renomowanych portalach fotograficznych np. 1x.com, czy polskim Fotoferia.pl
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Świetne foto!!!!!
Tonacja bardzo dobra i już od jakiegoś czasu zdobi mój pulpit
Podoba mi sie bardzo
Musze przyznać że bardzo szybko wszedłeś na wyższy poziom![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Bardziej by mi to pasowalo z jednym krzaczkiem.... Ale jak sie nie ma co lubi.....Ladnie jest
Skontaktuj się z nami