Szukaj
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
to byla kwestia czasu aż ktoś napisze dorzuć do D90to lepiej kup d3100 ogarnij aparat a potem się przesiądziesz na d7000 jak stanieje
![]()
Kup D80.
Ponieważ to pierwsza twoja lustrzanka to różnicy na matrycy tak nie odczujesz, a dzięki zaletom o których pisali koledzy ergonomia, śrubokręt itd z biegiem czasu świadomie podejmiesz decyzję co ci bardziej potrzebne.
Ponieważ D80 to teraz tylko używka to dobrze by było aby przy ewentualnym zakupie towarzyszył ci ktoś z doświadczeniem do oceny jej stanu technicznego.
Ale jak znam to forum to na pewno ktoś z kolegów ci pomoże.
nie każdy może ma potrzebę używania tego (oczywiście poza wizjerem) - ja np nie widzę zastosowania w moim fotografowaniu - używam lustrzanki zamiast kompakta z zupełnie innych przyczyn niż bogactwo możliwości
Dlatego jeden jeździ Matizem a drugi czymś co przypomina bardziej samochód (np. ładnym, pojemnym sedanem), lecz ten pierwszy nie usiłuje wmówić że Matiz jest lepszy. Obydwa pojazdy pozwalają się przemieszczać, lecz w tym większym masz lepszy komfort, osiągi, możesz przewieźć kogoś bez przepraszania za ciasnotę, jak i coś zapakować do bagażnika poza plecakiem.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
całkowicie się zgadzam - ale nie można każdemu proponować kombi w tedeiku bo jest fajne i ma wszystko - potrzeby są różne i np dla mnie jedynymi zaletami lustrzanki jest:
możliwość doboru szkieł
szybki AF
manualny zoom
jako ekstrawagancję potraktuję zewnętrzną lampę
poza ISO 100-200 i nastawami auto/P nic innego nie używam - do mojej zabawy foto starcza mi to do około 25 lat![]()
Znowu sie zaczyna o wyzszosci BN nad Wielkanoca. Skonczcie juz z tym.
oczywiście że d80 ale....nowy a że nowego nie kupisz to pozostaje tylko d3100, chociaż ta cena aż skręca człowieka,osobiście mam d90 i nie ma nic lepszego dla amatora stosunek cena/jakość oczywiście ktoś powie że d7000 jest jeszcze lepszy ale on jest 2 kafle droższy i konkuruje bardziej z d300s niż z d90
Dlatego ja rowniez sklanialbym sie ku d3100, szczegolnie ze to dla zupelnego nowicjusza. Niektorzy powinni wiec nieco przystopowac z poradami 'perspektywicznymi'.
Skontaktuj się z nami