Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 120

Wątek: D3100 czy D80 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rryba18 Zobacz posta
    Poczekaj,dorzuć i kup D90!
    który niczym szczególnym nie powala , ale wszyscy go polecają , bo tak wypada

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chris_66 Zobacz posta
    który niczym szczególnym nie powala , ale wszyscy go polecają , bo tak wypada
    Ale jest pierwszym w cenniku korpusem dysponującym wszystkim co oferuje system Nikona:

- śrubokręt;
    - AutoFP;
    - CLS/AWL

o większym/lepszym wizjerze nie wspominając.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

to byla kwestia czasu aż ktoś napisze dorzuć do D90 to lepiej kup d3100 ogarnij aparat a potem się przesiądziesz na d7000 jak stanieje

Domyślnie

Kup D80.
    Ponieważ to pierwsza twoja lustrzanka to różnicy na matrycy tak nie odczujesz, a dzięki zaletom o których pisali koledzy ergonomia, śrubokręt itd z biegiem czasu świadomie podejmiesz decyzję co ci bardziej potrzebne.
    Ponieważ D80 to teraz tylko używka to dobrze by było aby przy ewentualnym zakupie towarzyszył ci ktoś z doświadczeniem do oceny jej stanu technicznego.
    Ale jak znam to forum to na pewno ktoś z kolegów ci pomoże.

Domyślnie

nie każdy może ma potrzebę używania tego (oczywiście poza wizjerem) - ja np nie widzę zastosowania w moim fotografowaniu - używam lustrzanki zamiast kompakta z zupełnie innych przyczyn niż bogactwo możliwości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chris_66 Zobacz posta
    nie każdy może ma potrzebę używania tego (oczywiście poza wizjerem) - ja np nie widzę zastosowania w moim fotografowaniu - używam lustrzanki zamiast kompakta z zupełnie innych przyczyn niż bogactwo możliwości
    Dlatego jeden jeździ Matizem a drugi czymś co przypomina bardziej samochód (np. ładnym, pojemnym sedanem), lecz ten pierwszy nie usiłuje wmówić że Matiz jest lepszy. Obydwa pojazdy pozwalają się przemieszczać, lecz w tym większym masz lepszy komfort, osiągi, możesz przewieźć kogoś bez przepraszania za ciasnotę, jak i coś zapakować do bagażnika poza plecakiem.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

całkowicie się zgadzam - ale nie można każdemu proponować kombi w tedeiku bo jest fajne i ma wszystko - potrzeby są różne i np dla mnie jedynymi zaletami lustrzanki jest:

możliwość doboru szkieł
    szybki AF
    manualny zoom
    jako ekstrawagancję potraktuję zewnętrzną lampę

poza ISO 100-200 i nastawami auto/P nic innego nie używam - do mojej zabawy foto starcza mi to do około 25 lat

Domyślnie

Znowu sie zaczyna o wyzszosci BN nad Wielkanoca. Skonczcie juz z tym.

Domyślnie

oczywiście że d80 ale....nowy a że nowego nie kupisz to pozostaje tylko d3100, chociaż ta cena aż skręca człowieka,osobiście mam d90 i nie ma nic lepszego dla amatora stosunek cena/jakość oczywiście ktoś powie że d7000 jest jeszcze lepszy ale on jest 2 kafle droższy i konkuruje bardziej z d300s niż z d90

Domyślnie

Dlatego ja rowniez sklanialbym sie ku d3100, szczegolnie ze to dla zupelnego nowicjusza. Niektorzy powinni wiec nieco przystopowac z poradami 'perspektywicznymi'.

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów