Szukaj
Jak na mój gust całkiem nieźle (jeśli chodzi o kadry), ale... z dużym, nawet bardzo, błędem -- niekonsekwencją w obróbce. Niektóre zdjęcia ciepłe (1, 4), inne bardzo zimne czy wręcz niebieskie (2) i do tego coś a'la lekki, zielonkawy cross (3, 4, 6). Przez taki zabieg, cała seria wydaje się być mało spójna.
wiem, że troszkę niespójne ale...testowałem nowy plugin do obróbki zdjęć i nie mogłem się powstrzymać od użycia kilku efektów![]()
Lightroom+Photoshop+ właśnie Color Efex+Irfan view![]()
mnie podoba się 1
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
Wrzucam kolejny mini reportaż o cmentarzu w Kozienicach (woj. Mazowieckie).
Idąc za radą- tym razem bardziej spójny
Proszę o komentarze
ps. wiem, że bałagan w tle ale administracja cmentarza nie zgodziła się na wywalenie ludzi i paru nagrobków
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
obróbka barwa- jakoś mi nie pasuje
Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau
obróbka to przeważnie cross+atrament![]()
Tym razem gorzej. Właściwie to już nie reportaż tylko kupa -- niestety nudnych -- zdjęć grobów, oprócz pierwszych dwóch portretów i ostatniego zdjęcia, którego -- tak na marginesie -- w ogóle nie rozumiem.
Może i obróbka bardziej spójna (choć każdy cross właściwie inny), ale za dużo tego cross'a. W ogóle, to coś Ty się tak uwziął na niego? Wiem, że jesteś zafascynowany CEP, ale to nie powód żeby crossować wszystkie zdjęcia. Zwłaszcza, że ten efekt pasuje do nielicznych, a w reportażu powinno się stosować go sporadycznie, albo wcale.
PS.
I na przyszłość -- zakładaj nowy wątek. Nie dokładaj nowego materiału pod istniejący już Temat. No chyba, że założysz sobie wątek w dziale przyroda, zatytułowany np.: Ptaki.![]()
Ostatnio edytowane przez swider ; 02-11-2010 o 00:08
Skontaktuj się z nami