Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Moja nowa żona

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Niestety nie do konca. Poprawia sie przy baaardzo delikatnym traktowaniu suwakow sekcji Sharpening, ale jesli podejdzie sie ponad Amount 50 i Radius 1, to zaczyna sie robic podobna mazaja...
    No więc nie robi się nic podobnego, a mało tego - wyciska więcej detalu i uzyskuje bardziej organiczny charakter rysunku. Zwróć uwagę na naczynka w białku oka, oraz na pory skóry:
    Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tu jest to o co mi chodzi (zoom 200%):

Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 03-11-2010 o 23:20

Domyślnie

Żona będzie załamana jak to zobaczy. Pory skóry, zmarszki, żyłki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No więc nie robi się nic podobnego, a mało tego - wyciska więcej detalu i uzyskuje bardziej organiczny charakter rysunku.
    Czyli ja mam jakas gorsza wersje ACR, czy po prostu nieodpowiednio dlugo mecze te 11 suwaczkow?

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No i co chcesz od tego renderingu, przecież jest całkiem dobry? W porównaniu do NX-a ma w trzy dupy więcej detalu i w dodatku nie ma efektu poszarpanych linii prostych. Plastusiowatości procesu 2003 nie ma ani śladu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No i co chcesz od tego renderingu, przecież jest całkiem dobry? W porównaniu do NX-a ma w trzy dupy więcej detalu i w dodatku nie ma efektu poszarpanych linii prostych. Plastusiowatości procesu 2003 nie ma ani śladu.
    No dobra, nie chcialem przerysowac... Zobacz co sie zaczyna dziac, po podniesieniu Amount... Wwazasz, ze sztuczne nabijanie "detalu" jakas dziwna pochodna aliasingu, to takie fajne jest? Spojrz, jak nienaturalnie (w porownaniu do NXa), wygladaja dolne rzesy i zmarszczka pod okiem:

Nie wyglada wg Ciebie nieco "plastikowo"?

To raczej z faktycznymi detalami zdjecia, niewiele ma wspolnego. ACR zachowuje sie jak specjalizowane narzedzia do skalowania -- dorzuca jakies sztuczne szumy i inne smieci.

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Zbigniew... patrzac na fotke nr 2 jestem rozdarty... bylem przekonany, ze bociany to juz odlecialy...

Domyślnie

Jak zobaczyłem tytuł wątku, pomyślałem, koniec świata, Zbigniew ma nową żonę :-O Zatem zdjęcia mnie tylko ucieszyły i uspokoiły

Domyślnie

Panie Zbyszku zauwazylem ze jesli robisz zdjecia swojej nowej zonie troche od dolu ,to ja upieknia.
    kadry fratalne do jej twarzy tez mi sie nie widza.A w porownaniu do zdjec zony ktore widzialem wczesniej to wyszla naprawde jak NOWA
    D 300 - N 24-70D / T 12-24 PRO / SB - 800 / N 50 - 1,4 AFS
    Najgorsze jest pierwsze 100 000 Zdjec

Oszczędny w słowach Awatar hegazi
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Zbigniew , dlaczego wyciąłeś posta od dawidst22?

Domyślnie

Jakiego posta ? Nic nie wycinałem.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów