Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Posiadam Eneloopy i Panasonic infinium i nie widzę w nich różnicy, choć Panasonic niby mają 2100mAh a Eneloopy 2000mAh.Na ładowarce z wyświetlanym poziomem wyciągają po ok. 2200~2300.Wszystkie są Made in Japan, możliwe że z jednej fabryki jak kiedyś było z bateriami litowymi..Do GP nie miałbym osobiście takiego zaufania.W lampie SB900 obydwie marki spisują się lepiej niż starej generacji Sanyo 2700 czy GP.
    Ostatnio edytowane przez qah ; 31-10-2010 o 23:47
    D600+N24-120/4G ED VR+N28-105/3.5-4.5D do macro+N85/1.8D+SB910

Domyślnie

tylko eneloopy od dawna ich używam i mam porównanie z innymi. Nie zamienię ich na nic innego póki co !
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Mam 4 komplety Eneloopów (4x5) i 4 sztuki Panasonic Infinium. Polecam obie marki, do tego ładowarka BC700. W tej chwili nie kupiłbym już w ogóle innych AA, no chyba że te kolorowe Eneloopy
    D7200+D90+N10-24+N18-105VR+N70-300VR+S17-50+S50-150+N35+N85+N105+J135+T200, SB800 i parę drobiazgów

Domyślnie

Używałem kiedyś Pentagramów teraz Panasonic infinium - nie tylko do lampy - dzieci mają w zabawkach i jak im się przypomni jakaś po długim czasie nie używania to włączają i działa.
    totalna amatorka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trojkat3 Zobacz posta
    wielkie dzięki za informacje, szczególnie mnie zainteresował wątek związany z akumulatorami ENELOOP. Jest dużo w sieci o nich, o tym w jaki sposób i czym przewyższają tradycyjne akumulatorki AA - niestety jakoś nikt z moich znajomych ich nie używa... więc powstaje pytanie czy to co jest napisane w sieci: o połączeniu możliwości tradycyjnej baterii i aku jest prawdą w tym przypadku.
    będę wdzięczny za opinie użytkowników...
    na każdym forum milion opinii o Eneloopach ale nie, trojkat3 się boi wydać 40pln i spróbować. Naprawdę za mało o nich zostało napisane? Trzeba to dalej drążyć?
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

wielkie dzięki za informacje, szczególnie mnie zainteresował wątek związany z akumulatorami ENELOOP. Jest dużo w sieci o nich, o tym w jaki sposób i czym przewyższają tradycyjne akumulatorki AA - niestety jakoś nikt z moich znajomych ich nie używa... więc powstaje pytanie czy to co jest napisane w sieci: o połączeniu możliwości tradycyjnej baterii i aku jest prawdą w tym przypadku.
    będę wdzięczny za opinie użytkowników...
    Po co pytać na forum skoro znajomi są wyznacznikiem tego co dobre?? Opinie innych ludzi, jak widać nie przekonują autora wątku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Po co pytać na forum skoro znajomi są wyznacznikiem tego co dobre?? Opinie innych ludzi, jak widać nie przekonują autora wątku.

wręcz przeciwnie... bardzo dziękuję za pomoc. używam od zawsze tradycyjnych AA (kiedyś przecież nie było alternatywy), mam ich kilkanaście sztuk i ostatnio - chyba z powodu zużycia zaczęły mnie zawodzić. nie muszę chyba pisać co to znaczy w pracy. oczywistym stała sie potrzeba kupienia nowych a ponieważ nie śledzę rynku tak wnikliwie to przynajmniej już wiem czego szukać, wielkie dzięki jeszcze raz.

Domyślnie

wręcz przeciwnie... bardzo dziękuję za pomoc. używam od zawsze tradycyjnych AA (kiedyś przecież nie było alternatywy), mam ich kilkanaście sztuk i ostatnio - chyba z powodu zużycia zaczęły mnie zawodzić. nie muszę chyba pisać co to znaczy w pracy. oczywistym stała sie potrzeba kupienia nowych a ponieważ nie śledzę rynku tak wnikliwie to przynajmniej już wiem czego szukać, wielkie dzięki jeszcze raz.
    Nic nie jest wieczne. Nie używam enelopów tylko zwykłe akumulatorki AA i na szczęście nigdy mnie nie zawiodły.Rozładowuję je zawsze od końca, a zapasie mam drugi komplet. Z drugiej strony gdybym zarabiał z pracy urządzeń zasilanych przez aku AA to kupiłbym jednak enelopy.

Domyślnie

TYLKO ENELOOPY
    (i na tym można zakończyć wszelkie rozmyślania "które baterie" itp itd)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów