Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Pierwsza sesja

Domyślnie

jeśli musiałbym wybrać to z ostatniego wrzutu 2 tylko inaczej bym przyciął. Trzeba tez popracować nad detalami.Modelka ładna, ale zobacz czy ona faktycznie ma taki kolor skóry.Pobaw się oświetleniem, poustawiaj róznie. Czym świecisz i jak?

Domyślnie

Obstawiam źle ustawiony monitor przede wszystkim. Patrz też na histogram zdjęć. Poćwicz obróbkę. Kadrowanie do poprawki. Modelka bardzo przyjemna. Blików w oczach nie minimalizuj na siłę. One podkreślają żywość i kształt oczu. Poza tym to jest naprawdę najmniej istotny problem. Ponieważ to początki, to pozwolę sobie na wstawienie przykładu obróbki. Chwilka pracy i oto efekt do jakiego *na starcie* powinieneś dążyć, a potem pójść dalej już swoją drogą:

4b. trochę nadal za ostre, można by je zmiękczyć bardziej, najlepiej światłem, ale od biedy w obróbce; balans kolorów wymagał korekt, ale jeszcze nie jest idealnie

3b. rozjaśniłem dodałem winietę, ziarenko, skorygowałem kontrast - ważne by zdjęcie nie było szarobure, ale miało swój wyraz, kontrasty, biele, czernie

Domyślnie

mOSAd dzięki za podpowiedzi. Rzeczywiście lepiej to wygląda.

aikidudi tutaj kombinowałem głównie dwoma softboxami. Dodatkowo wrota na tło... Ale będę bardziej kombinował z ustawieniami
    Jeszcze raz dzięki Wam za podpowiedzi)

Domyślnie

Kolega powyżej dobrze podpowiada moim skromnym zdaniem.
    Ja dodam od siebie, że zanim człowiek wybierze się do studia warto najpierw popstrykać używając tylko światła z okna. To dobry trening.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów