zdecydowanie 1 ! jakie to szkiełko tak pięknie rysuje ? może to N85/1,4 ?
Szukaj
zdecydowanie 1 ! jakie to szkiełko tak pięknie rysuje ? może to N85/1,4 ?
Puszka300D90isłoiki.......
Rozumiem dylemat związany z zamieszczaniem zdjęć dzieci w internecie, ale z drugiej strony nie dajmy się zwariować. Rozumiem też, że temat drażliwy, więc nie ciągnę dalej... W każdym bądź razie zdjęcia umieszczone za pełnym przyzwoleniem i aprobatą rodziców Filipa.
Też tak sądzę, ale niestety zdjęcia w oryginale były dość ciasno kadrowane i nie dało rady szerzej post factum
A waśnie, że to nie to samo zdjęcie. Gladiatorzy w przeciwieństwie do bokserów bardziej odsłaniają swoje torsy, aby przestraszyć przeciwnikaA swoją drogą zauważyłem, że pokazywanie podobnych ujęć poddanych różnej obróbce jest na naszym forum dość często stosowaną praktyką. Nawet przez naszych forumowych guru portretowych. Ale przyznaję, że teraz nawet dla mnie te zdjęcia wyglądają za podobnie.
Właśnie tego się obawiałem - że moje postrzeganie moich zdjęć może być inne niż postronnego widza, że patrzę na nie przez pryzmat pewnego rodzaju związku emocjonalnego z fotografowanymi osobami. Dlatego też właśnie zdjęcia znalazły się tutaj w celu weryfikacji moich poglądów
Brak pomysłu? Cóż, nie była to sesja planowana, stąd przyznam rację, że pomysłu szczególnego nie było. Co do obróbki jednak nie zgodzę się w 100%. Owszem, teraz widzę nitki do występlowania, czy mógłbym się pokusić o wyeliminowanie otarcia na czole (sam nie wiem dlaczego wcześniej nie zwróciłem na to uwagi). Jednak co do kolorystyki, to jest w pełni świadoma i zamierzona. No dobra zgodzę się z Twoją opinią o obróbce w 50%
Reasumując, zdjęcia nie były efektem planowanej na wiele dni przed sesji fotograficznej. Zdaję sobie sprawę, że kadry i obróbka jednym się podobają, innym nie podchodzą. Zgodzę się, że może rzeczywiście powinny wylądować w kategorii albumowej, jednak w żadnym wypadku nie nazwałbym ich przypadkowymi. No ale może się mylę
Zgadza się, to N84/1.4. Mnie również podoba się obrazek z tego szkiełka. Choć na pełnej klatce dopiero pokazuje co potrafi
Dziękuje wszystkim za odwiedziny i opinie, oraz obiecuję, że na swoją radosna twórczość będę patrzał bardziej krytycznie![]()
clusca
Fufu X
Skontaktuj się z nami