Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Na dachu

Turdus
    Gość

Talking Na dachu

Ostatnio wraz z kumplem wybraliśmy się zrobić parę zdjęć. Za cel wybraliśmy sobie parę zdjęć o tematyce parkour z panoramą miasta w tle.

Miejsce (galeria Renoma we Wrocławiu) jest świetne, łatwo dostępne z fajną panoramą.

Ciekaw jestem Waszych opini na temat zdjęć. Zapraszam Was również na mojego bloga, znajdziecie tam jeszcze parę zdjęć z tej małej sesji. Napisałem tam również trochę więcej na temat przebiegu zdjęć.

Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie!

Domyślnie

Na pierwszym nie widać trudności ani wysokości, nie porywa. Drugie jak najbardziej na plus, świetny kadr (choć jakby cień nie był obcięty byłoby jeszcze lepiej)! Obróbka gitez fernandez.

Domyślnie

Dwójka podoba się bardzo i w mi osobiście cień się podoba
    FX D4s || D700 || 16mm f2.8 || AF 50mm f1.8 || AF-S 70-200 f2.8 VR || AF-I 300mm f2.8 || SB-800

Turdus
    Gość

Domyślnie

Dzięki za komentarze! Cieszy mnie, że dwójka się spodobała.

Ebeb, wezmę sobie uwagę do serca. Faktycznie nie ma trudności w technice z pierwszego zdjęcia. Uwiodły mnie jedak te budynki po lewej na dole Podoba mi się przestrzeń w tym miejscu.

Domyślnie

mam syf a nie monitor w pracy, ale oba za ciemne a zwłaszcza na freerunnerze jest to odczuwalne najbardziej. jedynka rzeczywiście źle ujęta i ostrzejsze mi się wydają budynki w tle niż model, a w 2 ten cień ucięty, no i widziałbym to żebyś chociaż z jakiegoś podwyższenia robił tak z 1m.
    No i mamy prawie 2011 rok, a wielkość fot taka jak w 1996

Domyślnie

Na drugim zdjeciu zbieg perspektywy jest od zdjecia, wiec uciekamy wzrokiem na lewa strone. Szkoda

Turdus
    Gość

Domyślnie

Dzięki za komentarze Tommy, zależało mi aby zdjęcia były stonowane. Zarówno w kolorystyce jak i oświetleniu. Niestety nie miałem blendy aby bardziej ujednolicić ekspozycję tła z postacią. Dlatego między innymi zdecydowałem się zdjąć trochę ekspozycji ze zdjęć. Docxxx, bardzo trafna uwaga

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów