Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jesień z sąsiadką

Hej,
    Przedstawiam wynik mojej pierwszej tej jesieni sesji jesiennej . W roli głównej Ela moja sąsiadka
    Zdjęcia mieliśmy robić w pięknym złotym słońcu lecz po pierwszych 15 minutach pstrykania wbrew prognozie słońce schowało się za chmurami… trudno
    Sesja trwała trochę czasu i zrobiliśmy mnóstwo zdjęć cały czas walcząc z mimiką Eli ahh co zrobić by nie było tak sztucznie… jak wyszło oceńcie sami.
    Zapraszam do oglądania, krytykowania oraz udzielania cennych rad:

D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Piękna kobieta, rewelacyjne zdjęcia. Kolorystyka fajna. Może za dużo centralnego kadru. Bardzo mi się wszystkie podobają. Ale przejdźmy do konkretów.

1. Ładna kompozycja, troszkę może zbyt centralnie albo za ciasno, patrząc na inne foty modelka mogłaby inna miną zrobić.
    2. Rewelacyjny uśmiech modelki, tutaj ciasny kadr bardzo fajnie pasuje.
    3. Obcięta ręka i łokieć. Poza tym lekko za ciemno.
    4. Kurde bardzo dobry kadr, wszystko pasuje, tylko czemu tak centralnie. Jakby modelkę umieścić z lewej strony w takiej pozie byłoby rewelacyjnie.
    5. Tutaj centralny kadr pasuje już lepiej. Bardzo fajnie wyszło.
    6. Fajny pomysł, rewelacyjna poza modelki. Chyba najlepsze, ale jedno z najlepszych.
    7. Centralny kadr znowu, mi tu nie gra.
    8. Bardzo fajnie wyszło.
    9. Jak dla mnie bomba
    10. Ręka na pierwszym planie jakoś odciąga uwagę od modelki, ale poza tym super.
    11. Fajnie. Wszystko mi się tutaj podoba.
    12. Fajny pomysł, możne za ciemno troszkę.
    13. Sam nie wiem, rura z tyłu mogłaby wylecieć.
    Bonusik. Bardzo fajny. Może kontrastu mi tu brakuje poza tym git, ale może taki był cel.

Ale ja tam amator jestem i nie znam się.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrowiec Św.

Domyślnie

Dla mnie najlepsza 6
    5 - super kolorki kadr ciekawy
    8 - gdyby jeszcze sąsiadeczka patrzyła w obiektyw to hhmm
    9 - też bardzo miła dla oka
    D700 D90- T17-50, N35 1.8, N50 1.8, S70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shaiith Zobacz posta
    Piękna kobieta, rewelacyjne zdjęcia. Kolorystyka fajna. Może za dużo centralnego kadru. Bardzo mi się wszystkie podobają. Ale przejdźmy do konkretów.

1. Ładna kompozycja, troszkę może zbyt centralnie albo za ciasno, patrząc na inne foty modelka mogłaby inna miną zrobić.
    3. Obcięta ręka i łokieć. Poza tym lekko za ciemno.
    4. Kurde bardzo dobry kadr, wszystko pasuje, tylko czemu tak centralnie. Jakby modelkę umieścić z lewej strony w takiej pozie byłoby rewelacyjnie.
    5. Tutaj centralny kadr pasuje już lepiej. Bardzo fajnie wyszło.
    6. Fajny pomysł, rewelacyjna poza modelki. Chyba najlepsze, ale jedno z najlepszych.
    7. Centralny kadr znowu, mi tu nie gra.
    8. Bardzo fajnie wyszło.
    9. Jak dla mnie bomba
    10. Ręka na pierwszym planie jakoś odciąga uwagę od modelki, ale poza tym super.
    11. Fajnie. Wszystko mi się tutaj podoba.
    12. Fajny pomysł, możne za ciemno troszkę.
    13. Sam nie wiem, rura z tyłu mogłaby wylecieć.
    Bonusik. Bardzo fajny. Może kontrastu mi tu brakuje poza tym git, ale może taki był cel.

Ale ja tam amator jestem i nie znam się.
    Jak wyżej

Osobiście nie pokazywałbym 3, oprócz uwag które napisał Shaiith jak dla mnie mega sztuczna mimika i bardzo błyszcząca skóra. Mój faworyt to chyba 12, a od 4 do końca setu bardzo ładna obróbka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shaiith Zobacz posta
    dokładnie to samo pomyślałem. Bardzo sympatyczne zdjęcie.
    www.rajdowy.blogspot.com wolę samochody niż wijące się "modelki"

Domyślnie

Fajne, ale czemu wszystkie centralnie? : ( Niektore powinny byc inaczej przekadrowane i bylyby jeszcze lepsze!

Ale jestem na tak!
    Don't take life too seriously... You'll never escape it alive, anyway.

Blog

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrow Wlkp

Domyślnie

dla mnie bomba ...szczególnie 11 i bonus .... chce więcej

Domyślnie

Dzięki wszystkim za miłe słowa i uwagi
    już pisze o co chodzi z tym centralnymi kadrami
    po pierwsze: podczas tej sesji celowo większość zdjęć kadrowałem centralnie, dlaczego? sam do końca nie wiem po prostu tak chciałem te zdjęcia wykonać, taki centralny "styl" chciałem poćwiczyć
    po drugie: tak jak pisałem na początku caaały czas walczyliśmy z mimiką Eli na sesji zrobiłem ponad 400 zdjęć z czego jakieś 300 na wstępie odpada przez kiepską mimikę :P używałem centralnego punktu AF by cały czas trzymać Elę w ostrości i nie było czasu na zmianę kadru ponieważ zdjęcie leciały jedno za drugim by właśnie z tą mimiką wygrać... moje obiektywy najlepiej pracują właśnie na środkowym polu więc przy małej GO było to bezpieczne rozwiązanie
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Bardzo ładna seria.
    Mniej więcej mam takie same spostrzeżenia jak Shaiith. 3 do kosza, 4 i 5 zdecydowanie do przekadrowania, na 6 ucięty but. Na bonusiku jakoś dziwnie GO się rozkłada... wygląda jakbyś obróbką ratował się przed brakiem ostrości na oczach. Ale może mi się wydaję

Moimi faworytami są 5 (po przycięciu), 2, 1
    Pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ChollaYi Zobacz posta
    wygląda jakbyś obróbką ratował się przed brakiem ostrości na oczach. Ale może mi się wydaje
    coś w tym może być
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 27-10-2010 o 14:17
    D780|17-35|35|50|85

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów