Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Domyślnie

taki jeszcze maly OT i jeszcze pogdybam sobie.
    Przegladam amazon.co.uk w poszukiwaniu cnx2 i co widze... pustki. Totalnie zero! Jedynie upgrade z NX na NX2. Wczesniej bylo tego od zatrzesienia. Myslicie ze trojka na horyzoncie?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Myślę, że Polacy wykupili, bo Amazon słał za darmo.

Domyślnie

O ile ze stabilnością problemów nie miałem nigdy to prędkość niestety strasznie kuleje i 2.2.6 nie wydaje się być lepszy niż poprzednie. Używam go na Athlonie 64 x2 2.9GHz i niestety o działaniu real time można tylko pomarzyć - ruch jakimkolwiek suwakiem i czekanie. Czy jest sens wymieniać procesor na 6 rdzeniowego Phenoma? Czy NX2 jest w stanie wogóle wykorzystać więcej niż 1 rdzeń? ACR działa niemalże w czasie rzeczywistym i opóźnienie w odświeżeniu ekranu jest b.niewielkie a w NX wooolno..
    Żurek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Żurek Zobacz posta
    O ile ze stabilnością problemów nie miałem nigdy to prędkość niestety strasznie kuleje i 2.2.6 nie wydaje się być lepszy niż poprzednie. Używam go na Athlonie 64 x2 2.9GHz i niestety o działaniu real time można tylko pomarzyć - ruch jakimkolwiek suwakiem i czekanie. Czy jest sens wymieniać procesor na 6 rdzeniowego Phenoma? Czy NX2 jest w stanie wogóle wykorzystać więcej niż 1 rdzeń? ACR działa niemalże w czasie rzeczywistym i opóźnienie w odświeżeniu ekranu jest b.niewielkie a w NX wooolno..
    Pracuje na Phenomie 2 jajkowym 550, odblokowuje go na cztery rdzenie i jest ok....roznicy nie mam, ale mielenia specjalnego tez....

Domyślnie

O ile ze stabilnością problemów nie miałem nigdy to prędkość niestety strasznie kuleje i 2.2.6 nie wydaje się być lepszy niż poprzednie. Używam go na Athlonie 64 x2 2.9GHz i niestety o działaniu real time można tylko pomarzyć - ruch jakimkolwiek suwakiem i czekanie. Czy jest sens wymieniać procesor na 6 rdzeniowego Phenoma?
    Moze zamiast tego lepiej kupic intela? Czy to na C2D 1.8 czy teraz na i5 -- nie zauwazam zadnych opoznionych reakcji na majtanie suwaczkami w NXie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Moze zamiast tego lepiej kupic intela? Czy to na C2D 1.8 czy teraz na i5 -- nie zauwazam zadnych opoznionych reakcji na majtanie suwaczkami w NXie.
    Hmm... musiałbym całego kompa wymieniać, co mi się zbytnio nie uśmiecha. Ciekawe jest to co piszesz, bo C2D 1.8 jest słabszy od tego co mam w tej chwili. Być może w takim razie problem tkwi gdzie indziej. A na jakim systemie pracujesz? Ja mam w tej chwili W7 x64.

P.S. U mnie to nawet nie jest "opóźniona reakcja" - to zwykłe czekanie. Po przesunięciu np. korekcji ekspozycji przez 1-2 sek nie dzieje się nic i dopiero po tym czasie obraz zaczyna się zmieniać i to też fragmentami (zanim zmieni się cały mija ok. 1s).
    Ostatnio edytowane przez darzur ; 09-12-2010 o 07:26
    Żurek

Domyślnie

Hmm... musiałbym całego kompa wymieniać, co mi się zbytnio nie uśmiecha. Ciekawe jest to co piszesz, bo C2D 1.8 jest słabszy od tego co mam w tej chwili.
    Ale to nie kwestia tego czy slabszy, czy nie. Przeciez gdyby kierowac sie wydajnoscia, to na Twoim AMD NX powinien fruwac, a tak jednak nie jest.

A na jakim systemie pracujesz? Ja mam w tej chwili W7 x64.
    Aktualnie tez W7 x64. Kiedy uzywalem C2D, to byl Windows XP (32 bity).

P.S. U mnie to nawet nie jest "opóźniona reakcja" - to zwykłe czekanie. Po przesunięciu np. korekcji ekspozycji przez 1-2 sek nie dzieje się nic i dopiero po tym czasie obraz zaczyna się zmieniać i to też fragmentami (zanim zmieni się cały mija ok. 1s).
    Wyobrazam sobie jak to wyglada, i tez na pewno nie chcialoby mi sie pracowac w tak dzialajacym programie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ale to nie kwestia tego czy slabszy, czy nie. Przeciez gdyby kierowac sie wydajnoscia, to na Twoim AMD NX powinien fruwac, a tak jednak nie jest.
    Aktualnie tez W7 x64. Kiedy uzywalem C2D, to byl Windows XP (32 bity).
    Wyobrazam sobie jak to wyglada, i tez na pewno nie chcialoby mi sie pracowac w tak dzialajacym programie.
    No właśnie. Czyżby więc Nikon faworyzował Intela i celowo wprowadził do kodu coś co spowalnia na AMD? Wątpię i pewnie przyczyna tkwi gdzie indziej. A którą wersję .NET i bibliotek C++ masz zainstalowaną? Bo z tego co można tu i tam przeczytać, to one mogą mieć wpływ... W tej chwili wygląda to tak, że wystarczy otworzyć zdjęcie i tylko przeglądać menu żeby CNX obciążał CPU w 50% (czyli 100% jednego rdzenia).

P.S. Gdybyś mógł zrobić zrzut ekranu sekcji "Dodaj usuń programy" w miejscu gdzie masz wyświetlone C++ i .NET to byłbym wdzięczny. Będą tam widoczne konkretne wersje.
    Ostatnio edytowane przez darzur ; 09-12-2010 o 11:14
    Żurek

Domyślnie

P.S. Gdybyś mógł zrobić zrzut ekranu sekcji "Dodaj usuń programy" w miejscu gdzie masz wyświetlone C++ i .NET to byłbym wdzięczny. Będą tam widoczne konkretne wersje.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jakiś obrazek
    Dzięki. Zobaczę czy coś się poprawi.
    Żurek

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów