nie ma - albo nie zauważyłem
Szukaj
Między 2.2.4 a 2.2.5 zauważyłem sporą poprawę stabilności pracy, tzn. ten pierwszy wywalał się 5 razy dziennie, ten drugi raz na 5 dni. W 2.2.6 żadnych zmian nie zauważyłem.
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
również zauważyłem poprawę w stabilności pracy aż miło się teraz obrabia jak nie zawiesza się c chwilę jak w poprzedniej wersji normalnie modzio pod tym względem)))
Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.
sprostowanie ponieważ nie doczytałem o jakich wersjach przedmówca pisał. W moim przypadku zauważalna różnica w stabilności na + jest pomiędzy wersją 2.2.5 a 2.2.6
Kto chce- szuka możliwości, kto nie chce- szuka wymówek.
U mnie na Win XP różnicy w szybkości między CNX 1,3 a 2 (2,2 i dalej nie widać). Ale na kompie z Win 7 różnica szybkości jest duża - każda kolejna wersja jakby szybsza - ale różnice nie są duże. A co do kluczy to nie mam jakichkolwiek kłopotów.
Piter
2.2.6 nie wykrzaczyła mi się ani razu robiąc po kolei ok 100 rawów, 2.2.5 wykładała cyklicznie co kilkunaście zdjęć.
D814 | 12-300/1.4-4
NX2 wywalał się w moim kompie, w przypadkach kiedy pootwierałem kilkanaście NEFów, jeszcze jedno nie opróżniałem śmieci gromadzących się w dysku C. W skrajnym wypadku miałem tego świństwa 20 GB, dziesiątki tysięcy baboli, pozostałości po obróbce NEFów w NX'sie.
Działam na wersji 2.2.6.
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
tak by nie zakladac nowego watku, latam po stronach z mysla o zakupie CNX2.0 i wpadlem na popularna tutaj (UK) strona www.warehouseexpress.com i co tam widze?
W opisie oprogramowania napisane jak byk: "Please note Nikon Capture NX2 is not compatible with Windows 7."
http://www.warehouseexpress.com/buy-...re-NX2_1027049
co za grzyb?przeciez trial pieknie dzialal u mnie na siodemce...
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
To grzyb trujący, czyli muchomor. Używam NX2 z W7 64-bit od stycznia tego roku bez żadnej zwiechy. Być może uwaga powstała przed wypuszczeniem wersji NX2 (bodajże była to 2.2.4 lub 2.2.5), którą to wersję Nikon zapodał jako kompatybilną z systemami 64-bitowymi (mimo, ze NX2 jest 32-bitowym programem). I tak już się przylepiła do strony Warehouse, że admin stroniczki zapomniał o uaktualnieniu.
Ja działam na Win 7 x64 i mam 2 wersje CNX
Wersja 1.0 zakupiona 2 lata temu razem z D300 oraz upgrade do wersji 2.0.
Do tego ostatnia aktualizacja i smiga aż miło.
W przeciwieństwie do wielu wypowiedzi w tym temacie, nigdy na zadnej wersji nie miałem problemów ze stabilnością softu.
Pdpukać !
D800 | N24-70 | SB900 |
Skontaktuj się z nami