Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

zostawcie wasze puszki w spokoju - czy jak byliście mali to rodzice też was tak wystawiali na różne extremalne próby, a to na mróz -30, a to +50, a teraz do całkowitej ciemności na 3 dni, a teraz bez jedzenia 2 tygodnie....i qrcze po 2 miesiącach to moje dziecko jakieś takie dziwne, "niewyraźne"...AHA i jak nim potrząsam to coś "lata" w środku!

Róbcie zdjęcia a nie naświetlajcie dekla 6 minut!!!!!!!!

Domyślnie

I dlatego zdjęcia nocne wychodzą lepiej jak jest mróz
    No tak ja robilem w temp. pokojowej, czyli ok 20C, ale takie dlugie naswietlanie jest uzywane tylko w astrofoto. Zreszta byc moze dlatego Nikon ma iso od 200????, ciekawe jak byloby ze swieceniem przy iso50.

Domyślnie

A ja naiwny myślałem że aparat fotograficzny służy do robienia zdjęć...hmm

Oszczędny w słowach Awatar qczman
    Miasto
    Wawa-Stare Bemowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szoton Zobacz posta
    A ja naiwny myślałem że aparat fotograficzny służy do robienia zdjęć...hmm
    on sluzy do naswietlania matrycy i do testow wedlug co po niektorych...
    Facebook // www.qczman.pl - kiedys zaktualizuje

Domyślnie

Moim zdaniem warto znac ograniczenia posiadanego sprzetu, byc moze ten watek pozwoli komus wybrac dla siebie sprzet lepszy niz d70. Z tego testu wynika zdecydowanie, ze do astrofoto sie nie nadaje, co nie oznacza ze ogolnie jest do niczego.

A tak na marginesie zobaczylbym taki test zrobiony na d80, matryca jest ta sama, ulozenie elektroniki pewnie takie samo w srodku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusx Zobacz posta
    Moim zdaniem warto znac ograniczenia posiadanego sprzetu, byc moze ten watek pozwoli komus wybrac dla siebie sprzet lepszy niz d70. Z tego testu wynika zdecydowanie, ze do astrofoto sie nie nadaje, co nie oznacza ze ogolnie jest do niczego.

A tak na marginesie zobaczylbym taki test zrobiony na d80, matryca jest ta sama, ulozenie elektroniki pewnie takie samo w srodku.
    matryca w D80 nie jest ta sama...

To że zrobiłeś zdjęcia dekla na 6 minutowym naświetlaniu ma się nijak do poznawania ograczniczeń sprzętu...naprawdę lepiej robić piekne zdjęcia widoczkom lub kobietom (pięknym jeszcze lepiej) niż deklowi i przyglądanie się czy zapali się róg czy też może się nie zapali...

Domyślnie

Brachson;To że zrobiłeś zdjęcia dekla na 6 minutowym naświetlaniu ma się nijak do poznawania ograczniczeń sprzętu...
    A czym twoim zdaniem jest swiecenie matrycy przy dlugiej ekspozycji?, nie ogranicza to zastosowania aparatu?

Przeciez mozesz zrobic jedno zdjecie z czasem 3 minutowych(nie jest to rzadki przypadek), lub 10 zdjec z czasmi rzedu 15s + odszumianie i juz matryca bardzo pieknie i wyraznie swieci.
    Czyli musisz brac pod uwage ta wade aparatu.

Domyślnie

Zawsze można załadowac jakikolwiek film do np F80 i nie będzie problemu ze świecącą "matrycą" nawet przy naświetlaniu przez 24h z założonym deklem na obiektyw. Zaletą aparatu z takową "matrycą" jest możliwośc założenia najlepszej na świecie matrycy w cenie sześciopaku piwa...
    Mam D50 od czerwca i ani razu nie przyszło mi na myśl żeby robic fotkę drugiej strony dekielka na obiektyw. Od frontu jeszcze jakoś się prezentuje ale z drugiej strony jest zupełnie nieciekawa
    D7000, 18-70DX,50 1.8, 70-300, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IMTM Zobacz posta
    Zawsze można załadowac jakikolwiek film do np F80 i nie będzie problemu ze świecącą "matrycą" nawet przy naświetlaniu przez 24h z założonym deklem na obiektyw. Zaletą aparatu z takową "matrycą" jest możliwośc założenia najlepszej na świecie matrycy w cenie sześciopaku piwa...
    A wyobraz sobie ze coraz bardziej zastanawiam sie nad jakims analogiem nikona, ot takie uwstecznienie , wlasnie do dlugich naswietlan. Zreszta ceny teraz sa symboliczne, a czasami warto miec "zelazna" rezerwe.

Domyślnie

Ja to widzę podobnie. Trochę czasu fociłem analogowymi nikonami i jak już się dorobię dobrego szkiełka, to mam zamiar zainwestować w F4, bardzo lubię tą puszkę

adrian.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów