Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zimna szuflada

Domyślnie Zimna szuflada

Witam
    ...zeszłoroczna zima, kawałek mojego miasta w zimowym krajobrazie...

Pozdrawiam

Domyślnie

Znajomo się zrobiło... Światło miałeś piękne, techniczna strona zdjęcia jak najbardziej ok...
    Ale dlaczego takie cięcia, taki kadr? Brakuje mi prawej i lewej strony, szczególnie jakiegoś płynnego zamknięcia z tej ostatniej. Właściwie, to przy tym niebie i wielkości cienia na lodzie, moim zdaniem, lepszy byłby kadr poziomy przy trochę większej ogniskowej - z cięciem tuż przed rogiem budynku po lewej stronie, następnie kościołem (nie tak centralnie), mostem i zamykającą kadr, oddalająca się perspektywą Młynówki...
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    Znajomo się zrobiło... Światło miałeś piękne, techniczna strona zdjęcia jak najbardziej ok...
    Ale dlaczego takie cięcia, taki kadr? Brakuje mi prawej i lewej strony, szczególnie jakiegoś płynnego zamknięcia z tej ostatniej. Właściwie, to przy tym niebie i wielkości cienia na lodzie, moim zdaniem, lepszy byłby kadr poziomy przy trochę większej ogniskowej - z cięciem tuż przed rogiem budynku po lewej stronie, następnie kościołem (nie tak centralnie), mostem i zamykającą kadr, oddalająca się perspektywą Młynówki...
    Dziękuje, co do kadru hm no cóż to szuflada teraz kadrował bym inaczej, mam poziomy kadr, jednak dalej kościół jest tam centralnie ułożony, po prawej stronie były krzaki, dlatego tak to ciąłem . Ze względu na światło które bardzo mi sie tu podoba, zdecydowałem się pokazać to zdjęcie.

Domyślnie

To prawda, światło jest naprawdę przyjemne Ciachnąłbym w tym układzie odrobinę lodowego cienia i lwią część błękitu (lodu wypada zostawić więcej, bo ciekawszy).
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fremen Zobacz posta
    To prawda, światło jest naprawdę przyjemne Ciachnąłbym w tym układzie odrobinę lodowego cienia i lwią część błękitu (lodu wypada zostawić więcej, bo ciekawszy).
    według sugestii kolegi
    2.

może tak będzie korzystniej

Uprawnienia umieszczania postów