Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Wątek: Jak ON to robi

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Jak ON to robi

Witam wszystkich

Natrafiłem ostatnio na prace tego Pana. Czy ktoś wie, jak on to robi?
    Poniżej przykładowe zdjęcie:

http://www.maxmodels.pl/index.php?t=...foto&u=4422093

Czy ktoś z PS-owych wymiataczy może w skrócie napisać jak osiągnąć taki efekt bo ja z szopa nie jestem za dobry.

Będe wdzięczny za wszelkie wskazówki

Pozdrawiam
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Gdyby taki efekt dało się opisać w skrócie to nie zwróciłbyś na to zdjęcie uwagi bo fotoamator by tak robił.
    Jeżeli liczysz na to, że ktoś Tobie napisze instrukcje krok po kroku biorąc pod uwagę Twoją słabą znajomość PS, to wybacz ale jest to nieco naiwne.
    Autor przywołanego zdjęcia ma swój własny styl i bardzo dużo pracy wkłada w to aby efekt był "szczęko-podłogowy".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez microbot Zobacz posta
    Gdyby taki efekt dało się opisać w skrócie to nie zwróciłbyś na to zdjęcie uwagi bo fotoamator by tak robił.
    Jeżeli liczysz na to, że ktoś Tobie napisze instrukcje krok po kroku biorąc pod uwagę Twoją słabą znajomość PS, to wybacz ale jest to nieco naiwne.
    Autor przywołanego zdjęcia ma swój własny styl i bardzo dużo pracy wkłada w to aby efekt był "szczęko-podłogowy".

Nie napisałem że chce instrukcji tylko wskazówek. Co do PSa nie jestem totalnym laikiem ale wymiataczem też nie.
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

sam efekt kolorystyczny i te kontrasty to nie jest jakiś wielki problem aby to uzyskać, ale zastanawiam się nad modelką, i wydaje mi się ze trochę pracy na tablecie graficznym było

PS. jeśli chodzi o podobny styl a nawet moim zdaniem lepsze prace, to polecam - http://www.photodom.com/photographer/kassandra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    sam efekt kolorystyczny i te kontrasty to nie jest jakiś wielki problem aby to uzyskać
    Może w wolnej chwili skrobnij tutek, skoro to żadna filozofia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeth Zobacz posta
    PS. jeśli chodzi o podobny styl a nawet moim zdaniem lepsze prace, to polecam - http://www.photodom.com/photographer/kassandra
    Jestem w szoku, perfekcja..

Cudo..

i inne: http://www.photodom.com/photographer/kassandra&page=1

To jest dopiero magia PS, a może to nie PS?
    Ktoś wie jak takie coś wykonać? ;]
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 26-10-2010 o 22:37
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    To jest dopiero magia PS, a może to nie PS?
    Ktoś wie jak takie coś wykonać? ;]
    Oczywiście, że PS. Wklejki to raz, tekstury to dwa itd...
    Nie ma znaczenia czy to PS czy nie. Liczy się moim zdaniem efekt końcowy (a ten może się podobać lub nie).

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

facet podobny do dextera;D
    Nikon

Domyślnie

nie znudziły się Wam jeszcze te plastikowe, fotoszopowe malowanki? Ja rozumiem, że śliczne modelki i przystojni modele ale było tego już na pęczki...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    nie znudziły się Wam jeszcze te plastikowe, fotoszopowe malowanki? Ja rozumiem, że śliczne modelki i przystojni modele ale było tego już na pęczki...
    Znudzily to jedno, a potrafic tak zrobic, to drugie...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów