Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Most toruński

Domyślnie Most toruński

Pozdrawiam!

Domyślnie

Szczerze? To mało tego mostu widać jak na taki most.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Racja

Ale za nic nie wiem, jak zrobić w nocy jasne zdjęcie podświetlanego obiektu bez przepalenia punktów, w których jest światło.
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avenarius Zobacz posta
    ...jak zrobić w nocy jasne zdjęcie podświetlanego obiektu bez przepalenia punktów, w których jest światło.
    Nie da się w jednym zdjęciu. Ale drobnymi przepaleniami nie przejmowałbym się.
    Ostatnio edytowane przez waldek ; 29-10-2010 o 17:45

Domyślnie

jakis czas nemeth zrobil zdjecie tego mostu zdaje sie...u niego znacznie lepiej wyszlo
    ND200, 105 2.8 + PN11 & bellows; 70-300 4.5VR
    Edyta
    jestem na FB judith manson

Domyślnie

Nie mogę znaleźć tego u Nemetha, ale pal licho konkretny przykład. Ja mam aparat od kilku miesięcy dopiero i się uczę. Wszyscy tutaj jesteście bardziej doświadczeni. Napiszcie, co byście zrobili? Wydłużylibyście ekspozycję? Zwiększyli czułość matrycy? Bardziej otwarli przesłonę? Znaleźli inne miejsce? Poprawili obróbkę?

Ja takich właśnie rzeczy nie wiem i zazwyczaj staram się znaleźć jakiś kompromis między różnymi parametrami. Jak widzę z Waszych komentarzy, znajduję kiepski. Co byście zrobili inaczej?
    Pozdrawiam!

Domyślnie

A pracę Nemetha już mam. Na pewno dłużej naświetlał. Ale zostaję przy swoich pytaniach. CO zmienić?
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Mnie tam się Twoje bardziej podoba.Skąd ten owczy pęd do wyciągania z ciemności czegokolwiek za wszelką cenę ?To jakaś choroba,zboczenie czy moda?To ostatnie najgorsze of course.Jak jest czarna noc to nawet ludzkie oko nic nie dostrzeże i tak ma być na zdjęciu.Czy koniecznie trzeba coś tam widzieć?Tu jest oświetlony most ciemną nocą i tylko jego widać.Coś tam majaczy ledwo,ledwo w oddali na tyle,by nie było zupełnie płasko.I bardzo dobrze.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Jednak trochę powyciągaj z cieni. Trochę zmieniłem i wyprostowałem kadr.

Trochę zmieniłem balans bieli - ale to sprawa dyskusyjna.

Ostatnio edytowane przez waldek ; 29-10-2010 o 19:19

Domyślnie

Zgadzam się z Duderem to jakaś plaga z tym wyciąganiem z cieni . Są naturalne .
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów