Ja bym wzial N300/2.8vr2 + TC20III, bawilem sie tym czyms i jest rewelacja - jak masz stabilna reke to da rade zejsc do 1/30 i jest dalej ostro. spadku jakosci bardzo nie widac (nie bardziej niz z TC17II) i dodatkowo jest to zestaw bardziej poreczny niz sigma 500/4.5, ktora nie wiem czy wiesz nie wspolracuje z miejsca z TC14 (trzeba styki zalepiac - formalnosc bo formalnosc ale troche pracy trzeba wlozyc) i robi sie ciemno (jak bedziesz robil przy malej ilosci swiatla z tym tc to af bedzie albo bardzo wolny albo nie ruszy, nikon oficjalnie wspiera obsluge do 5.6). natomiast pod wzgledem obrazka jest ok, na pelnej dziurze jest akceptowalnie, a jak przymkniesz o jedna dzialke to nawet ostosc widac
(nie jest to n300vr ale daje rade) ewidentnym plusem sigmy jest jej cena, sporo nizsza niz combo N300/2.8 + TC20III, wiecej na tyle niska ze nie wiem czy bedac na twoim miejscu bym sie na nia nie zdecydowal a za roznice dolozylbym uzywana sigme 120-300/2.8.
no a generalnie, zawsze mozesz dozbierac jeszcze kilka groszy i kupic N400/2.8 vr, da Ci super jakosc, niezle tele po podpieciu TC20III - tylko szkoda ze tyle wazy
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami