Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 132

Wątek: Izrael

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    jak się po tym poruszać? Skoro termin wylotu obojetny, termin powrotu też, chodzi tylko o to by było tanio? Codziennie wchodzić na tego typu strony i wpisywać wszystkie kombinacje dat??? Musi być jakis inny sposób.
    Niestety, trzeba wpisywać. Albo się trafi albo nie. Bywa też tak, że znaleziony bilet u pani z LOT-u nie istnieje i nie ma sposobu, żeby się dowiedzieć dlaczego.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dlatego ja korzystam od razu ze stron przewoźników przy szukaniu i kupowaniu.
    Tam tylko z forum, bo ludzie wrzucają to co znaleźli i to jest czasem fajne.
    Ej dobra, bo zaraz sobie jakiś bilet dokądś kupię
    nic tak humoru nie poprawia jak bilet lotniczy dokądkolwiek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    W tym teraz lipcu?to zobaczymy czy wjedziesz, bo ja tak jak pisałam chciałabym jechać z CSu, czyli spać u ludzi, albo w hostelach, ale bez sztywnych rezerwacji. Chcę być tu jadę tu, tam-jade tam, więc lipa z wjazdem.
    No ale może Tobie się uda
    przetrzesz szlaki
    Ale niemożliwe, żeby wszyscy wjeżdżający mieli rezerwacje...chyba?
    tak, w tym lipcu

A co to jest CS (bo mnie się kojarzy tylko z jednym - Photoshopem )

Ale nie wiem, czy mi się jeszcze chce "przecierać szlaki" Człowiek się starzeje i coraz wygodniejszy się robi (choć kasy jakoś szczególnie nie przybywa)

A co myślicie o pomyśle rezerwacji noclegu na kempingach? Myślę, że to będzie na tyle tanie, że po wjeździe i tak można olać A rezerwacja jest!

Domyślnie

http://www.couchsurfing.org
    Fajna sprawa.
    A są tam w ogóle jakieś kempingi?fakt, że nie szukałam, ale jak byłam to nie widziałam ani jednego namiotu, poza beduińskimi.

Domyślnie

Pamiętajcie, że tam jest zupełnie inaczej niż w Azji, Afryce itd. Tam jest mniej więcej jak w stanie wojennym. Państwo wojskowo-policyjne. Tam się nikt nie włóczy samopas, natkniecie się na kontrole i pytania. Ciekawe jak z tego wybrniecie, bo oni będa to sprawdzać co będziecie mówić. Na pewno co nieco zależy od szczęścia, ale raczej będziecie wyglądali na obcokrajowców i wzbudzicie zainteresowanie. Ważne jest też jak tam będzie w okresie w jakim tam będziecie. W sensie czy będą podwyższone środki bezpieczeństwa - gdy służby dostaną informacje o spodziewanym zamachu itd (komunikaty o tym są w radiu!). Ostrożniejsi sie też robią w okolicach świąt - zarówno arabskich jak i zydowskich.
    Myślę, że przesadzają, chyba chcą atmosfery konfliktu, wtedy się łatwiej rządzi. W ich mediach jest niesamowita propaganda antyarabska. Tam nie chca pojednania, nastawiani sa jedni przeciwko drugim. Żydzi nie chcą słuchać tego co mówi np BBC - bo oni wiedzą lepiej, co ta europa może wiedzieć. Ewentualnie wierzą temu co mówią amerykanie i to wtedy, gdy amerykanie biorą ich stronę.

Co do noclegów - wpadło mi do głowy - kibuce. Oni oferują noclegi i musi to być tanie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co do noclegów - wpadło mi do głowy - kibuce. Oni oferują noclegi i musi to być tanie.
    Chyba niekoniecznie
    spaliśmy nad M.Martwym.
    Komfort lepszy niż w hotelachnie sądzę, żeby to było tanie.
    Jeszcze patrzyłam na hostele, idzie znaleźć w cenie ok 60zł za dobę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Chyba niekoniecznie
    spaliśmy nad M.Martwym.
    Komfort lepszy niż w hotelachnie sądzę, żeby to było tanie.
    Jeszcze patrzyłam na hostele, idzie znaleźć w cenie ok 60zł za dobę.
    z tym CS - to spodziewałem się czegoś takiego

przeglądałem przewodniki, i wychodzi, że kibuce tanie nie są

oczywiście jeśli nie kempingi (wg informacji o kraju podobno bardzo popularne w parkach narodowych, nad M. Czerwonym) to właśnie hostele

Jacek - oczywiście trudno się z Tobą nie zgodzić, niestety

No to jeszcze jeden pomyśł:

a jeśli mamy bilet powrotny z Tel Avivu np. za dwa tygodnie od przyjazdu i tylko 4 rezerwacje noclegów w Jerozolimie - bo potem jedziemy do Jordanii (co połowicznie jest prawdą, bo chcemy zwiedzać powiedzmy 9 dni Izrael i 5 Jordanię), myślicie, że może się udać?

Domyślnie

http://www.kibbutz.co.il/?cat=3
    wow, rowery można wypożyczyć
    to ja już wiem jak pojadę
    Podstawiają od razu na lotnisko, super.

Domyślnie

Kasandra, wziąłem lepsze z brzegu na stronie Kibbutz : http://travelbyclick.net/hotels/showprice.cfm?hedid=620 i na 13 dni wyliczyło mi prawie 2700 USD, okolice Jerusalem. Czy to kpina, czy normalna cena ?
    Nikon i podróże ...

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów