Close

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 132

Wątek: Izrael

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Nowe zycie ? (ostatnie zdjecie) . Pozdro

Domyślnie

No to czekamy na Twoją relację ...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

No ja o tej plazy myślałam w tym roku, ale nie wyszło, może za rok?)
    ale szkoda mi tam czas tracić nad jakimś morzem, nawet i z rafami koralowymi.
    Czekam na Twoje wrażenia

Domyślnie

wasilewk - daj swoją relację może w osobnym watku. bardzo na to czekam

Co do sprzetu - jest ekstremalnie wąsko, więc trzeba ekstremalnie szeroko
    Spacerzoom 18-200 jaki miałem okazał się zupełnie nie wystarczający, wtedy miałem D200 (cropa)
    Na FX wg mnie 24-70 jest najsłabszym pomysłem na focenie, bo to środek zakresu. Potrzeba max szeroko - N 14-24, 16-35VR lub sigma 12-24. No a potem coś długiego - 70-300VR.
    Gdybym dziś tam miał jechać to bym chciał zabrac te wytłuszczone dwa szkła (a nie mam żadnego z nich ). Środka zakresu można nie zabierać (albo 50/1.8, bo mały i lekki)

Gdyby jedna osoba chciała jechac do Izraela to proszę o PW. Może coś (kilka noclegów w Tel-Aviwie)załatwię, a podrózowac samotnie nie lubię. Przy czym nie spieszy mi się z tym wyjazdem, oferta ważna zawsze - za parę miesięcy czy nawet za parę lat
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 29-03-2012 o 14:49
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pytanie do tych z Was, którzy rzeczywiście byli w Jerozolimie i robili zdjęcia. Mając do wyboru jeden zoom i jeden stałoogniskowy obiektyw na zrobienie foto co byście wybrali? Chodzi mi o wybór pod pełną klatkę i przede wszystkim decyzję czy zabrać zestaw zawierający UWA (zoom) f/4 czy uniwersalny zoom np. 24-70 + np. 35mm do ciemniejszych wnętrz?
    Generalnie nie wiem jak wygląda z planem w Jerozolimie - czy jest na tyle miejsca by móc szukać kadru "na nogach", czy też ciasne ulice i architektura wskażą bardziej w kierunku UWA? W pomieszczeniach z góry zakładam brak lampy i jasne 35 mm.
    Z góry dziekuję za pomoc.

Domyślnie

W Jerozolimie tylko zoom, uliczki są nie dość, że ciasne, to jeszcze niektóre bardzo zatłoczone.
    Zresztą ja na wyjazdy tylko zoomy biorę

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    W Jerozolimie tylko zoom, uliczki są nie dość, że ciasne, to jeszcze niektóre bardzo zatłoczone.
    Zresztą ja na wyjazdy tylko zoomy biorę
    no tak, ale jaki zoom - jaka ogniskowa pod pełną klatkę? czym Ty robiłaś?
    Gdybyś musiała wybrać to UWA czy standard zoom?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    no tak, ale jaki zoom - jaka ogniskowa pod pełną klatkę? czym Ty robiłaś?
    Ja?
    18-105 mm kitem pod DXazawsze nim robię, chyba, że czasem, ale to bardzo rzadko zabiorę jeszcze 70-200mm, raz na rok się zdarzy.

Domyślnie

Ja chcę, ale w przyszłym roku, tylko, że nie do Tel Awiwu. Tam totalnie nic nie ma, nocne kluby mnie nie interesują
    Jeszcze mi trochę zostało w Jerozolimie do obejrzenia i tym podobne klimaty.

Domyślnie

Izrael jest mały (jak jedno nasze województwo) i można to traktowac jako bazę.
    W każdym razie ja najszybciej mogę jesienią. Lato odpada - za gorąco, zima też - krótkie dni. Najlepiej jechać jesienią albo wiosną.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów