Close

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 132

Wątek: Izrael

Domyślnie

Ale co widziałeś lepsze?Rowery?
    Mi się podoba-już wiem, że sobie pożyczę na tydzień i będę jeździła gdzie chcę, tylko...dalej nie wiem jak ze spaniem;(
    bo najfajniej by było z namiotem i śpię tam gdzie śpię, ale Jacek ma rację-to na Bliskim Wschodzie chyba nie przejdzie;(

Domyślnie

nie rowery tylko noclegi na 13 dni (wrzesień 2012) , jerusalem and surronding...cena dokładnie 2644 USD, a pisaliście ze kibuce są tanie...
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Aaaa.
    Ja pisałam, że nie sądzę, żeby były tanie
    Spałam w jednym, standard lepszy niż w hotelua hotele u nich drogie.

Domyślnie

oj widzę że b. drogie, wręcz nieopłacalne ! znów doszedłem do wniosku że na niektórych kierunkach taniej z biurem ;-(
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jak się chce spać w hotelu to i owszem
    Ja tam czekam do północy, termin mam już upatrzony, jeśli tylko w tym terminie dorwę lot to kupuję

Domyślnie

ech:

Loty: styczeń - maj.

Domyślnie

No właśnie potem już gorąco, do bani
    chyba, że ktoś lubi saunę
    ja się napaliłam jak szczerbaty na suchary, jeśli tylko będzie to co bym chciała

Domyślnie

Kasandra to napisz który kierunek Cie kręci, nie podkupimy bo my zmarzlaki i lubimy lampę na pustynie, przynajmniej ja mam tam 7 poty tedy
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Jak kupię to się jutro pochwalę
    o!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    ..Rowery?
    Mi się podoba-już wiem, że sobie pożyczę na tydzień i będę jeździła gdzie chcę, tylko...dalej nie wiem jak ze spaniem
    Pisałem, że kraj mały, ale jednak rower to chyba przesada. Kilkadziesiąt km przez pustynie to 1,5 h samochodem, ale rowerem to już sporo, biorąc pod uwagę upał nawet w zimne miesiące. Inne duże miasta to też jednak dystans na ponad godzinę samochodem. No chyba, że zwiedzać w malutkich dawkach, zatrzymywać się w każdej osadzie i wtedy być w Izraelu miesiąc. Ale to jednak byłaby chyba za męcząca impreza.
    Szczerze - to ja tam specjalnie wielu rowerów nie widziałem, choć się za nimi nie rozglądałem. Ale między miastami to na pewno na drogach ich nie było. Jako środek transportu po duzym miescie - OK. Ale Jerozolima - stare miasto za murami - tłok i ścisk, wąsko (suk), a wszędzie blisko, tam rower by tylko przeszkadzał. Najwyżej by pojechać w inne części miasta - muzea, parlament itd. Do przemieszczania sie po Tel-Awiwie - OK.
    Co do kibuców - ja rzuciłem taką myśl, ale nie byłem tego pewien, ja nie musiałem kombinowac noclegów. Nie wydawało mi sie tam luksusowo, w porównaniu do hoteli nad Morzem Martwym.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów