Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kąty Wrocławskie

Domyślnie Kable synchro do lampy Unomat Auto B24

Witam serdecznie!

Od jakiegoś czasu próbuję swoich sił w strobingu. Wczoraj wykopałem w piwnice starą lampę błyskową Unomat Auto B24. Lampa ma zniszczoną gorącą stopkę i jedyny sposób na jej wyzwolenie to kabel synchro cośtam - PC. Problem w tym, że wtyk jest jakiś dziwny. Wejście przypomina gniazdo na mini jacka ale dokładnie nie wiem jaki to ma kształt. Z drugiej strony powinno być łącze PC. Ma ktoś pojęcie, czy można gdzieś dorwać taki kabel, ew. czy jest to rzeczywiście mini jack i kabel taki można zrobić sobie samemu?

Domyślnie

Wiele Ci pewnie nie pomogłem ale według specyfikacji potrzebujesz kable synchro nr 1006. Kiedyś widziałem zdjęcie tego kabla na jakiejś ruskiej stronie ale teraz za chiny ludowe nie mogę go znaleźć. Rzeczywiście jedna z końcówek to było PC a druga wyglądała jak mini jack. Jak nie uda Ci się znaleźć kabla, to zawsze możesz rozkręcić lampę i dolutować sobie kabel do uszkodzonej gorącej stopki. Od góry po przekręceniu o 90* główki lampy masz 4 śrubki. Odkręć tylko te przednie. Jak odkręcisz wszystkie 4, to do środka wpadną 2 blaszki łączące 2 elementy obudowy. Później delikatnie podważ od dołu obudowę (są tam 2 zatrzaski) i gotowe.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Domyślnie

Nie mogę już edytować poprzedniego posta, więc piszę nowy. Tutaj znajdziesz zdjęcie kabelka ale czy jest to zwykły mini jack nie jestem w stanie stwierdzić. Raczej jakiś taki za bardzo wydłużony jak na moje oko ale mogę się mylić. Może ktoś inny ma taką lampę i wyśle Ci zdjęcie kabla w wyższej rozdzielczości. Poprzeglądaj allegro (również zakończone aukcje) i popytaj sprzedających czy nie mogą sprzedać samego kabla albo wysłać zdjęcia.
    Nikon D300 | D5000 | N50 f/1.4 | N18-55 VR | S50-150 f/2.8II | YN 460-II | YN RF-602 | + sporo gadżetów

Uprawnienia umieszczania postów