Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Prawie jak SEKTA 1600

... słoneczko od rana ,,tak waliło po oczach" że na niskim ISO prawie długie czasy mi się skończyły jak jechałem powyżej f7,1 i wtedy przypomniało mi się zdjęcie mokrolota MISTRZA SEKTY z ISO1600. No cóż - poklepałem nikosia w gripa i mówię do niego - uwierz w siebie - dasz radę. Sigmę skręciłem w okolicach 300 bo powyżej to najlepiej jej mgła wychodzi. Co wyszło to wyszło oceńcie sami. No cóż D90 to nie hasell żeby on za symulował przynajmniej pełną klatkę jak w D700 ale to chyba tyż nie możliwe. Sigma niestety też nie potrafi być nikorkiem 400/2,8. A mnie do kolegi Sekty też sporo brakuje - wszak ja amator. To oceniajcie - tylko bez bólu proszę
    1

2

serdecznie pozdrawiam
    Mariusz
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

1-ka jest ok, zarówno technicznie, jak i kadrowo. 2-ka niestety już nie, choć czysto w tle
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    1-ka jest ok, zarówno technicznie, jak i kadrowo. 2-ka niestety już nie, choć czysto w tle
    Waldku, otwieram link dobrze Ci znany /www.waldemarwozniak.pl/ i widzę to do czego powinienem dążyć. To mój pierwszy sezon z ptakami - nie jest łatwo szczególnie obróbkowo. Za radą Zbysiora skróciłem dystans do ptaków na tyle że N70-300 wraca do łask. Ptaki to trudny temat - ale wciągający.
    pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wld Zobacz posta
    WLD, Stary, w końcu zmieniłeś to zdjęcie! Od razu Cię teraz polubiłem.
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

1 Bardzo dobrze 2 mam wrażenie jakby było ruszone i przepał, ale temu ptaszkowi trzeba sporo zdjęć zrobić żeby jedno wyszło.
    Pozdrawiam Zbyszek
    D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
    Sony HDR SR 11

Domyślnie

1 ok, fajne kolory.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    A mnie do kolegi Sekty też sporo brakuje - wszak ja amator
    Przecież ja też jestem totalny amator. Moja jedyna rada to odszumiać samo tło a modela zostawiać nieodszumionego - nie traci się wtedy na szczegółowości. Z resztą na ostrych, nierozmytych elementach szumu tak nie widać jak na gładkim i jednolitym tle.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sekta Zobacz posta
    Przecież ja też jestem totalny amator. Moja jedyna rada to odszumiać samo tło a modela zostawiać nieodszumionego - nie traci się wtedy na szczegółowości. Z resztą na ostrych, nierozmytych elementach szumu tak nie widać jak na gładkim i jednolitym tle.
    Jaki tam amator - jak efekty profesjonalne . Odszumiam Difine 2 tło, jak i rozproszonym kropkowym pędzlem z PSE Elements 7 większe partie ptaka - efekty jak powyżej. Nie wiem jak Ty robisz te wspaniałe ujęcia z poziomu wody ,,mokrolotom" - stoisz po pachy w wodzie ? W zimę zbuduję platformę pływającą z głowicą do zmontowania aparatu i wyposażę go w Pixel LV-W1 - może to się sprawdzi, bo mokroloty też są zachęcające, tylko nie za bardzo lubię być mokry. Generalnie przez zdjęcia czołowych ,,Ptaszników" z forum to mnie to zaczyna wciągać coraz bardziej - jak choroba
    pozdrawiam
    Mariusz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    Jaki tam amator - jak efekty profesjonalne .
    Wszystko sprowadza się do tego żeby być w odpowiednim miejscu z ładnym światłem i bardzo blisko modela, żeby nie pokazywać mocno cropowanych zdjęć - nie ma w tym nic profesjonalnego. To raczej cierpliwość i wprawa w podchodzeniu no i dobre maskowanie.

Nie wiem jak Ty robisz te wspaniałe ujęcia z poziomu wody ,,mokrolotom" - stoisz po pachy w wodzie ?
    Nigdy przy robieniu tych zdjęć się nie zamoczyłem - wszystkie robiłem leżąc na plaży z obiektywem na worku grochu dla jak najniższej perspektywy.

Generalnie przez zdjęcia czołowych ,,Ptaszników" z forum to mnie to zaczyna wciągać coraz bardziej - jak choroba
    I dobrze, oby więcej takich ludzi . Trzeba się tylko nastawić, że z biegiem czasu robi się z tego coraz bardziej kosztowne hobby .
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Uprawnienia umieszczania postów