Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Plecak

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Plecak

Witam. Pomyślałem że poradzę się was jaki byście mi polecili plecak... Mam kilka klamotów i nie wiem w jaki przyzwoity plecak to zapakować.. D3000+grip , 70-200 , 24-70 , 18-55 , SB-900 , Epson P-2000 , statyw , no i kilka filtrów itp.. no i niedługo d300s więc gdyby miejsce i dla niego się znalazło to było by git
    No i w co przyzwoitego to zmieścić? Jaki plecak? Może ktoś z was ma coś podobnego i w czym to nosi?

Proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Empire ; 24-10-2010 o 14:24

Domyślnie

Niedawno kupiłem plecak Kata 3IN1-30 (http://www.kata-bags.com/productFRM2...&Version=Photo). Najważniejsza dla mnie była pojemność, możliwość noszenia jako sling i jakość wykonania. Te 3 warunki plecak spełnia. Mieszczę w nim D700+grip+N24-70 (z osłoną przeciwsłoneczną), N35, N50, N70-200, SB-900 i dodatkowe duperele (karty, baterie, etc.). Jak się to wszystko dobrze upakuje to zostaje jeszcze miejsce na zapasowe body (D90 powinno wejść z zapiętą 50tką powinno wejść bez problemu). Co prawda, z takim zestawem noszenie go jako sling'a mija się z celem (no chyba, że ktoś ma stalowe barki), ale można go szybko przepiąć na standardowy plecak. Jedyne co mnie na początku nie przekonywało to design, ale zdążyłem się już przyzwyczaić . Podsumowując, jestem bardzo zadowolony
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Hmm... Plecaczek ciekawy ale zapomniałem dodać że interesuje mnie jakiś z możliwością pakowania do niego maneli "od przodu" a nie od dołu, góry...

Domyślnie

Do tej Katy pakuje się bokiem - przedział na sprzęt foto (jednym, drugim albo oboma) i górą - przedział na różności. Pakowanie od boku daje komfort szybkiego dostępu do sprzętu - nie trzeba zdejmować plecaka. Jeżeli jednak to nie jest priorytetem, to faktycznie, może lepsze będzie klasyczne rozwiązanie.
    Polecam też żebyś sprawdził czy może najbardziej Ci będzie odpowiadać rozwiązanie pośrednie - jak np. w plecaku Vanguard UP-Rise 48 - też bardzo fajny i godny polecenia plecak.
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

używam Lowepro Fastpack 250 - jestem zadowolony. Aparat przetrwał w nim pustynne piaski i tropikalne deszcze. Pakowny i wygodny
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Ok, dzieki wam za porady.. Jeszcze raz przejrzałem wszystkie polecone przez was plecaki i jednak skuszę sie na Kata 3IN1-30
    Jeszcze raz dzięki.

Domyślnie

Do 31N1-30wpakowałem nawet 400 f 2.8, i nie dopychałem kolanem
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Hej,

Jesli nie jest za póżno to rzuc okiem jeszcze na RACAM 762. Kupiłem ostatnio i jestem zadowolony.
    Wart jest rozważenia. Widzę, że jest to kopia Lowepro FastPack 250 ale decyzja po Twojej stronie

pozdrawiam
    Marcin
    Zorka 5, słoik Humana1, słoik koncentrat pomidorowy Pudliszki, dwie zapalniczki i inne...

Domyślnie

Witam jeśli można to podepnę się pod wątek, mianowicie wybieram się na narty do Włoch, posiadam d90 + n50 + n18-70 i nie wyobrażam sobie nie zabrania lustra "na górę". Tutaj moje pytanie, czy któryś z zaproponowanych plecaków umożliwi dobrą ochronę sprzętu przed wywrotką? Jeżdżę już 10 lat i wywrotki rzadko się zdarzają, ogólnie technika bardzo dobra, ale czesem jednak gleba się trafi Wolałbym również żeby plecak nie był jakiś duży, żeby nie krępował ruchów itp Z pojemnością mojego skromnego wielkościowo sprzętu myślę, że nie będzie problemu. Najważniejsze jest bezpieczeństwo Nie wiem czy np na dolnych stacjach są jakieś depozyty, żeby np wyjechać na góre popstrykać i potem gdzieś zostawić sprzęt. Niemniej jednak jak już w któryś dzień wezmę aparat na górę wolałbym go mieć przy sobie

Domyślnie

... wczesniej wspomniany przeze mnie RACAM 762 jest wg mnie bezpieczny, sztywny. Jednocześnie posiada pokrowiec ktory zabezpieczy przed deszczem lub śniegiem...
    Osobiście zabrałbym go na narty.

Marcin
    Zorka 5, słoik Humana1, słoik koncentrat pomidorowy Pudliszki, dwie zapalniczki i inne...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów