Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Plecak

Domyślnie

Jeśli ma być nieduży i na ten sprzęt co wymieniłeś to chyba byłby dobry Lowepro SlingShot 100 AW. Sam niedawno taki sobie kupiłem, a szukałem długo, i zadowolony z niego jestem. Wydaje się śmiesznie mały ale jest dość pakowny, na nartach nie testowałem bo nie jeżdżę ale na rowerze spisuje się znakomicie.

Domyślnie

... wczesniej wspomniany przeze mnie RACAM 762 jest wg mnie bezpieczny, sztywny. Jednocześnie posiada pokrowiec ktory zabezpieczy przed deszczem lub śniegiem...
    Osobiście zabrałbym go na narty.

Marcin
    Zorka 5, słoik Humana1, słoik koncentrat pomidorowy Pudliszki, dwie zapalniczki i inne...

Domyślnie

Z tego co wyczytałem i wyoglądałem w necie, chyba najlepszym wyborem jest pancerny Dacine mission photo RACAM też wydaję się bardzo fajny ale chyba zbyt duży, cięzko określić po samych fotkach. Najlepiej jakbym znalazł sklep z jednym lub drugim, ale w przypadku Dacine będzie to bardzo trudne zadanie.

Dziękuję za rady i dla przyszłych zainteresowanych: klik (wcześniej nie znalazłem tego wątku

Domyślnie Racam 762

... no to klik

Marcin
    Zorka 5, słoik Humana1, słoik koncentrat pomidorowy Pudliszki, dwie zapalniczki i inne...

Domyślnie

Właściwie RACAM 762 ma jedną znaczącą przewagę, jest sporo tańszy, jeszcze jakiś filtr szary możnaby dokupić, w ostrym słońcu i przy dużej ilości śniegu może się przydać, i jeszcze by zostało

Martin Steiner jak na plecach wygląda RACAM ? Jest duży, czy raczej mniejszy, zgrabny?

Domyślnie

luki.p
    Plecaczek wg mnie jest zgrabny i praktyczny. Ma gabaryty 40L plecaka turystycznego. Na plecach układa się dobrze, ramiona i pas biodrowy wyglądają na dobrze wyprofilowane. Dodatkowym plusem jest możliwość odłączania pasa biodrowego. Z pewnością nadaje się na całodniowy wypad ze sprzętem w jednej komorze oraz rzeczami osobistymi i prowiantem w drugiej. Do komory sprzętowej ładuje puszkę, dwa słoiki, dwie zapalniczki oraz pomniejsze dodatki. Bardzo praktyczna jest odpinana kieszeń na dwa statywy, która nieużywana może być zasunięta i niedostępna. Bardzo praktyczne jest wyjmowanie puchy z niecałkowicie rozsuniętej kieszeni sprzętowej gdy trzymasz plecak na brzuchu wiszący na ramieniu.
    Początkowo nie byłem huraoptymistą ale teraz się z nim mocno zżyłem

Marcin

Domyślnie

Dzięki za fajny opis. Niemniej jednak tak jak czułem jest dość spory, tzn spory jeżeli chodzi o zabranie go na całodniowy pobyt na stoku. Dacine mission jest mały, aerodynamiczny można rzec, mój sprzęt zmieści się bez problemu, a sam plecak nie będzie krępował ruchów. Praktycznie idealny dla mnie, tylko cena ;/ No ale chyba trzeba będzie dozbierać i dokonać zakupu przed wyjazdem. W końcu to nie zakup jednorazowy, a sprzęt będzie napewno o wiele bezpieczniejszy w czasie śmigania

Domyślnie

luki.p

niech Ci Dacine lekkim będzie

pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jezeli na narty to Dakine mission photo zdecydowanie! jak masz możliwośc, jakąs rodzine, to kup w stanach Na Amazonie można znaleźć naprawde dobre oferty. Ja sam się przymierzam do Sequence'a (ech 600 zł...)
    Tylko pamietaj że dakine mission i dakine mission photo to zupełnie inne plecaki.
    "Of course, there will always be those who look only at technique, who ask „how,” while others of a more curious nature will ask „why”."
    Man Ray

Domyślnie

Tak wiem, i cena też zupełnie inna Dzięki MIX za radę.
    ..:: D90 + n50/1.8 + n18-70 | Dużo chęci i wspinaczka na fotograficzne szczyty...choć do szczytu jeszcze długa droga

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów