Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Plecak

Domyślnie Plecak

Witam. Pomyślałem że poradzę się was jaki byście mi polecili plecak... Mam kilka klamotów i nie wiem w jaki przyzwoity plecak to zapakować.. D3000+grip , 70-200 , 24-70 , 18-55 , SB-900 , Epson P-2000 , statyw , no i kilka filtrów itp.. no i niedługo d300s więc gdyby miejsce i dla niego się znalazło to było by git
    No i w co przyzwoitego to zmieścić? Jaki plecak? Może ktoś z was ma coś podobnego i w czym to nosi?

Proszę o pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Empire ; 24-10-2010 o 14:24

Domyślnie

Niedawno kupiłem plecak Kata 3IN1-30 (http://www.kata-bags.com/productFRM2...&Version=Photo). Najważniejsza dla mnie była pojemność, możliwość noszenia jako sling i jakość wykonania. Te 3 warunki plecak spełnia. Mieszczę w nim D700+grip+N24-70 (z osłoną przeciwsłoneczną), N35, N50, N70-200, SB-900 i dodatkowe duperele (karty, baterie, etc.). Jak się to wszystko dobrze upakuje to zostaje jeszcze miejsce na zapasowe body (D90 powinno wejść z zapiętą 50tką powinno wejść bez problemu). Co prawda, z takim zestawem noszenie go jako sling'a mija się z celem (no chyba, że ktoś ma stalowe barki), ale można go szybko przepiąć na standardowy plecak. Jedyne co mnie na początku nie przekonywało to design, ale zdążyłem się już przyzwyczaić . Podsumowując, jestem bardzo zadowolony
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

Hmm... Plecaczek ciekawy ale zapomniałem dodać że interesuje mnie jakiś z możliwością pakowania do niego maneli "od przodu" a nie od dołu, góry...

Domyślnie

Do tej Katy pakuje się bokiem - przedział na sprzęt foto (jednym, drugim albo oboma) i górą - przedział na różności. Pakowanie od boku daje komfort szybkiego dostępu do sprzętu - nie trzeba zdejmować plecaka. Jeżeli jednak to nie jest priorytetem, to faktycznie, może lepsze będzie klasyczne rozwiązanie.
    Polecam też żebyś sprawdził czy może najbardziej Ci będzie odpowiadać rozwiązanie pośrednie - jak np. w plecaku Vanguard UP-Rise 48 - też bardzo fajny i godny polecenia plecak.
    N D800, D750, 10.5/2.8G, 16-35/4.0VR, 20/1.8G, 24/1.4G, 35,50,85/1.8G, 60/2.8D, 70-200/2.8GVRII | S 35/1.4

Domyślnie

używam Lowepro Fastpack 250 - jestem zadowolony. Aparat przetrwał w nim pustynne piaski i tropikalne deszcze. Pakowny i wygodny
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Ok, dzieki wam za porady.. Jeszcze raz przejrzałem wszystkie polecone przez was plecaki i jednak skuszę sie na Kata 3IN1-30
    Jeszcze raz dzięki.

Domyślnie

Do 31N1-30wpakowałem nawet 400 f 2.8, i nie dopychałem kolanem
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Hej,

Jesli nie jest za póżno to rzuc okiem jeszcze na RACAM 762. Kupiłem ostatnio i jestem zadowolony.
    Wart jest rozważenia. Widzę, że jest to kopia Lowepro FastPack 250 ale decyzja po Twojej stronie

pozdrawiam
    Marcin
    Zorka 5, słoik Humana1, słoik koncentrat pomidorowy Pudliszki, dwie zapalniczki i inne...

Domyślnie

Witam jeśli można to podepnę się pod wątek, mianowicie wybieram się na narty do Włoch, posiadam d90 + n50 + n18-70 i nie wyobrażam sobie nie zabrania lustra "na górę". Tutaj moje pytanie, czy któryś z zaproponowanych plecaków umożliwi dobrą ochronę sprzętu przed wywrotką? Jeżdżę już 10 lat i wywrotki rzadko się zdarzają, ogólnie technika bardzo dobra, ale czesem jednak gleba się trafi Wolałbym również żeby plecak nie był jakiś duży, żeby nie krępował ruchów itp Z pojemnością mojego skromnego wielkościowo sprzętu myślę, że nie będzie problemu. Najważniejsze jest bezpieczeństwo Nie wiem czy np na dolnych stacjach są jakieś depozyty, żeby np wyjechać na góre popstrykać i potem gdzieś zostawić sprzęt. Niemniej jednak jak już w któryś dzień wezmę aparat na górę wolałbym go mieć przy sobie

Domyślnie

Jeśli na narty to popatrz plecaki marki Dakine. Nie miałem takiego plecaka, ale z tego co pamiętam zrobiony jest właśnie pod narciarzy.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów