Ja się ciągle zastanawiam nad sigma 50 - 150, pierwsza wersja jest w cenie do 1600 zł, nowa to 2700 ( musiałbym się ze wszystkiego wysprzedać, ma ciekawy zakres na DX, jest bardzo uniwersalne i ma światło 2.8,
Szukaj
Ja się ciągle zastanawiam nad sigma 50 - 150, pierwsza wersja jest w cenie do 1600 zł, nowa to 2700 ( musiałbym się ze wszystkiego wysprzedać, ma ciekawy zakres na DX, jest bardzo uniwersalne i ma światło 2.8,
to moje pierwsze tele więc pewnie na razie będzie mi służyć do wszystkiego. ciężko coś napisać bo nie poznałem jeszcze dobrze możliwości takich sprzętów. z tego też względu skłaniam się raczej w kierunku tańszych instrumentów.
D90 N18-70 N35/1.8 N50/1.8 sb-25 C420EZ
Jeśli tak, to najrozsądniej zrobisz kupując używane 55-200 za kilka stów i nabierzesz trochę doświadczenia. Po jakimś czasie wyczujesz nieco temat i sam będziesz wiedział czego tak naprawdę ci potrzeba. Jeśli zatem szkło będzie niewystarczające to świadomie dokonasz wyboru innego, a ten odsprzedasz praktycznie bez straty.
A sam 55-200 jest wprawdzie ciemnawy, ale za to lekki i poręczny, a pod względem ostrości w zupełności wystarczający do amatorskich zastosowań.
Skontaktuj się z nami