Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: tanio a dobrze

Domyślnie

Ja się ciągle zastanawiam nad sigma 50 - 150, pierwsza wersja jest w cenie do 1600 zł, nowa to 2700 ( musiałbym się ze wszystkiego wysprzedać, ma ciekawy zakres na DX, jest bardzo uniwersalne i ma światło 2.8,

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pyziol Zobacz posta
    witam,
    zastanawiam się nad kupnem tale do D90.
    Na początku marzył mi się zakup S70-200 2.8 albo Ta70-200 2.8 niestety życie zweryfikowało moje marzenie.
    Obecnie biorę pod uwagę N80-200D ED oraz N70-300VR.
    Możecie coś poradzić? Czy nowsze konstrukcje sigmy i tamrona wiele odbiegają od starego nikona?
    Czy będę żałował że wybrałem VR zamiast 2.8 lub na odwrót?
    Napisz lepiej do czego będzie używane to tele, jaki zakres Ci potrzebny itd. Doradzanie bez tego, jest strzelaniem na oślep.

Domyślnie

to moje pierwsze tele więc pewnie na razie będzie mi służyć do wszystkiego. ciężko coś napisać bo nie poznałem jeszcze dobrze możliwości takich sprzętów. z tego też względu skłaniam się raczej w kierunku tańszych instrumentów.
    D90 N18-70 N35/1.8 N50/1.8 sb-25 C420EZ

GL
    Gość

Domyślnie

Jeśli tak, to najrozsądniej zrobisz kupując używane 55-200 za kilka stów i nabierzesz trochę doświadczenia. Po jakimś czasie wyczujesz nieco temat i sam będziesz wiedział czego tak naprawdę ci potrzeba. Jeśli zatem szkło będzie niewystarczające to świadomie dokonasz wyboru innego, a ten odsprzedasz praktycznie bez straty.
    A sam 55-200 jest wprawdzie ciemnawy, ale za to lekki i poręczny, a pod względem ostrości w zupełności wystarczający do amatorskich zastosowań.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów