Szukaj
Na kicz zawsze byl i bedzie popyt bo niestety sie ludzie nie znaja, jak kiedys na Disco Polo. Widze ze wrodzona skromnosc "dobre pomysly i zdjecia". Niech Ci sie biznes kreci tego zycze. Ale w zyciu nie zaplacil bym za takie zdjecie. Ale jak ktos kiedys napisal "artysta" nie przejmuje sie technicznym aspektem zdjec. Nie dopuszczasz do siebie krytyki, bynajmniej to dziwne bo ludzie chca pomoc, obiektywnym okiem co mysla a Ty i tak wiesz ze zdjecia sa dobre.
Zycze powodzenia i pokory troche.
Zdjęcie, jak dla mnie niestety, wygląda jak robione w epoce z której polska fotografia zaczęła wyrastać. Brakuje tła z rzymskimi kolumnami albo równie tandetnej stylizacji. Dla mnie jest to wielkie "nie" niestety. Może i nieco brutalnie to ująłęm ale jak wiadomo podły ogólnie jestem bo nie owijam w bawełnę.
Niestety, żaden to argument, że "ludzie to kupują". Patrząc na zdjęcia ślubne jestem czasem przerażony ową "twórczością". Ale ludzie to kupują. Dlaczego? Bo się nie znają, bo uważają, że to jest ok, inaczej się nie da... nie wiem dlaczego... O DiscoPolo ktoś już wspomniał. Zapytaj muzyka jazzowego/rockowego/bluesowego co sądzi o takiej muzieA mimo, że to kicz i szmira, ludzie to kupują.
To żaden przytyk do Twoich zdjęć - tylko kontrargument do "ludzie to kupują"
Czasem prawda bywa bolesna
Eksperyment z Rankinem ciekawy![]()
Problem tylko w tym, że na to forum ludzie wrzucają swoje zdjęcia po to żeby dowiedzieć się co robią źle lub czy ich wizja podoba się innym czy nie. A większości daleko do poziomu takiego Rankina więc wszelkie uwagi na temat zdjęć są dla nich cenne. Jeśli już ktoś ściśle panuje nad tzw. regułami to może je zacząć łamać i wykorzystywać np. przepały jako formę ekspresji. Nie masz się co dziwić, że wrzucając swoje zdjęcia nieznany "ahtysta" spotka się tu z głosami na nie i wytykaniem błędów. Inaczej odbierasz zdjęcia, gdy wiesz, że coś zostało celowo zrobione (choć nie zawsze musi to być odbiór pozytywny) w dodatku przez kogoś kto ma dobry warsztat, a inaczej, gdy myślisz, że autor popełnił błędy.
Pozdrawiam
Michał
Eksperyment z Rankinem jest żaden. Znane nazwisko nie jest gwarantem, że wszystko co wychodzi spod jego pióra, pędzla, wskazującego palca naciskającego spust migawki, czy ręki dotykającej instrument jest wspaniałe i godne wyniesienia pod niebiosa. Mnie tam to zdjęcie Rankina wcale się nie podoba i powiem więcej: nie musi się podobać. Nie mój styl, nie moja estetyka. Mnie podoba się conik ostatnio ze swoimi tryptykami.
Więc jakiż to eksperyment i czego miał dowieść?
Mógłbym tu wrzucić całą stertę zdjęć sław, które spotkałyby się z masową krytyką. I czego by to dowiodło? Dokładnie niczego. Nie podobają się i koniec. Za sytuację dziwną przyjąłbym, gdybym ujawnił, że wcześniej krytykowane 'anonimowe' zdjęcie jest autorstwa, dajmy na to Leibowitz i ludzie masowo zaczęliby je chwalić.
Skontaktuj się z nami