Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30
    Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

10.26.10 Prague, Czech Republic
    10.27.10 Olomouc, Czech Republic
    10.28.10 Rzeszow, Poland
    10.30.10 Katowice, Poland
    10.31.10 Wroclaw, Poland
    11.3.10 Marche-en-Famenne, Belgium
    11.5.10 Lyon, France
    11.6.10 Montpelier, France
    11.7.10 Bordeaux, France

Rzeszów:
    Super VIP - 350 zł / 400 zł
    VIP - 170 zł / 185 zł
    Siedzące I - 140zł / 150 zł
    Siedzące II - 125zł / 135 zł
    Płyta - 125zł / 135 zł

Katowice:
    Loża - 400 zł /450 zł
    Sektory H, J - 200 zł / 220 zł
    Sektory czerwone, włącznie z niebieskimi do 10 rzędu - 155 zł / 165 zł
    Sektory niebieskie - 130 zł / 140 zł
    Płyta - 140 zł / 150 zł

Wrocław:
    VIP - 400 zł / 450 zł
    Siedzące I - 160 zł / 175 zł
    Siedzące II - 140 zł / 150 zł
    Płyta - 130 zł / 140 zł

Swego czasu byłem jednym z vice prezesów DEEP PURPLE APPRECIATION SOCIETY IN POLAND, jeszcze do dzisiaj mam gdzieś gazetki wydawane przez nasz oddział DPAS. Na naszych zlotach bywało po 150 osób, a dwukrotnie odwiedził nas Simon Robinson - szef DPAS, autor wielu okładek płyt purpli i inspirator wielu ciekawych wydarzeń związanych z purpurową muzyką. Pamiętam jak trzęsły mi się ręce kiedy otwierałem przesyłkę od Simona zawierającą jeszcze gorący (nie miał nawet naklejek) dwupłytowy album koncertowy Skandinavian Nights
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

przeginają z cenami biletów - na płycie stać mi się nie chce, posadzić tyłek za 140-190 zł plus dojazd na koncert emerytów, gdzie każda inaczej zaśpiewana nuta i inna solówka niż wyryta w podświadomości z Made in Japan to ból, sensu nie widzę. Wole jakieś DVD kupić z koncertem. Jedyne dziadki na scenie trzymające klasę to Roling Stones - wyglądają jakby mieli po 30 lat, graja jak 30 lat temu. Moze jeszcze Page z Plantem muzycznie, bo wizualnie też już lata swoje zrobiły.
    Czasem to wręcz żenujące, ja wcale nie chce ich takich ogladac, wole zachować ten obraz z lat 80-90 tych. Kto i po co ich do tego namawia ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Jedyne dziadki na scenie trzymające klasę to Roling Stones -
    No nie no.
    Są jeszcze Iron Maiden, których koncerty ciągle mają to coś, a bezdyskusyjnie można ich już nazwać "dziadkami".
    I to w stosunkowo oryginalnym składzie.

Ostatnio widziałem (w tv) koncert KISS -- nie jestem jakimś wielkim fanem tej kapeli, ale robili wrażenie i przywoływali wspomnienia
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Mam podobne odczucia jak krzysztof jot. Przestałem jeździć na koncerty ok. 10 lat temu po serii Black Sabbath ( fatalny wokalista i nagłośnienie), Deep Purple - wtedy jeszcze z Lordem siwym jak gołąbek ( koncert tylko poprawny ), Yes ( jak z płyty i bez emocji ), Jethro Tull, gdzie nie można było nic usłyszeć. Postanowiłem, że nasze losy w tym życiu się rozeszły. Jak te chłopaki były u szczytu swojej popularności i możliwości, to mieli mnie - tu w Polsce - w nosie. Teraz ja mam ich w nosie, bo są tylko starymi dziadkami, którzy próbują dokręcić sobie do emerytury odcinając kupony od przebrzmiałej dawno sławy. Lepiej posłuchać płyty w domu.

Domyślnie

Hm, ja Jethro Tull byłam z cztery lata temu... i było świetnie..

Z tych, co już im śpiewanie nie idzie.. wymienię Joe Cockera (strasznie mi przykro z tego powodu) i Planta.
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    Hm, ja Jethro Tull byłam z cztery lata temu... i było świetnie..

Z tych, co już im śpiewanie nie idzie.. wymienię Joe Cockera (strasznie mi przykro z tego powodu) i Planta.
    Ciesze się, ze Ci się podobało. Niestety Anderson stracił swój, jakże charakterystyczny, głos już dawno temu i teraz po prostu już go nie słychać (przynajmniej w porownaniu z tym co słyszałem na przykład podczas koncertu Broadsword and the Beast). Ostatni raz widzialem go w Pradze w czerwcu 2009, milo było, ale ... no właśnie.

Z panów, którym głos dopisywał do końca, wymieniłbym R.J. Dio. Miał głos jak odrzutowiec. Szkoda ....
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Ah, pomyślałem sobie, ze może fani DP (i LZ ) posłuchaliby kapeli pod nazwą Black Country: Hughes + Bonham (syn, ma się rozumieć). A i ich gitarzysty, Joe Bonamassa, tez słucha się z przyjemnością.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 17-10-2010 o 17:02
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

od jednego z naszych Polski muzyków (z pamiętnych lat 80) usłyszałem stwierdzenie (oczywiście wypowiedziane nie publicznie)
    "kiedyś się grało dla ludzi, dla siebie, za marne ustawowe grosze, a dziś.....no wiesz, przecież z czegoś trzeba żyć.........
    ja - nie podobają mi się ceny dzisiejszych biletów, on - i mi też, moich dzieciaków nie wysyłam na koncerty, szkoda tak dużej kasy, za koncert ludzi którzy robią to już tylko dla kasy, aby im bank domów nie pozabierał, lepiej aby kupili sobie płytę DVD, ale taką z początków, zobaczą prawdziwą muzykę, prawdziwy zespół, za 20 % ceny biletów, no i zawsze można zrobić przerwę na fajkę.........
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Ah, pomyślałem sobie, ze może fani DP (i LZ ) posłuchaliby kapeli pod nazwą Black Country: Hughes + Bonham (syn, ma się rozumieć). A i ich gitarzysty, Joe Bonamassa, tez słucha się z przyjemnością.
    No Joe Bonamassa to jest coś wspaniałego...
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

A ja z ogromną przyjemnością słucham dokonań Ritchiego Blackmore'a...jego duecik z piękną żonką Candice Night jest powalający. Co prawda dość daleko odszedł od klimatów purpurowych, ale imho znalazł się pięknie
    Z wielką przyjemnością poszedłbym na koncert Blackmore's Night

Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów