Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Problem z D90

Domyślnie Problem z D90

Witam,
    Mam problem z D90. Przy robieniu zdjęć seryjnych przy którejś klatce matryca otworzyła mi się jakby 'w pół' i tam zatrzymała. Patrząc w wizjer mam czarny, lekko prześwitujący obraz (przy podpiętym szkle), miga 'Err'. Serwis się kłania? Całe szczęście mam go na gwarancji jeszcze.
    D90 + 70-300VR

Pozdrawiam, Maciek.

Domyślnie

Lustro ci sie zaklinowalo, sprawdz, czy migawka tez. Reaguje jak wciskasz spust migawki?
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

Jak wciskam spust do połowy, żeby podostrzyć, to Err znika i pojawiają się do prawda ustawienia przysłony, czasu i reszta 'pierdół' na ekranie, ale zdjęcia się zrobić nie da.
    D90 + 70-300VR

Pozdrawiam, Maciek.

Domyślnie

a jak odłączysz obiektyw to widzisz lustro w normalnym położeniu? czy zawieszone w połowie?
    Zbędny

Domyślnie

Zawieszone w połowie.
    D90 + 70-300VR

Pozdrawiam, Maciek.

Domyślnie

a nie uderzyło czasami o coś? nie widać na nim jakiś śladów, pęknięć itp? hm może poszedł jakiś naciąg lustra nie znam się ale wydaje mi się, że raczej serwis:/
    Zbędny

Domyślnie

Jak mówię, przy robieniu zdjęć seryjnych 4 czy 5 kadr i bam - nagle czarno.
    D90 + 70-300VR

Pozdrawiam, Maciek.

Domyślnie

a zobacz taki mykuś pykuś czy nie pomoże funkcja uniesienia lustra (z menu ją trza by aktywować), może cosik się odblokuje
    jeśli to nie zadziała to ja pokusiłbym się o samodzielne uniesienie lustra i puszczenie może coś zaskoczy
    w przypadku gdy masz zablokowane i lustro i migawkę to już bym tego nie tykał i na serwis się zdał
    Z punktu widzenia jutra na dzień dzisiejszy patrzycie z wczoraj

Domyślnie

Witaj.

Mialem ten sam problem. Myslalem, ze to problem z aparatem a okazalo sie, ze uzywalem nieformowych baterii i to byla ich wina. Kupilem nowe acu i problem nigdy juz sie nie powtorzyl.

Pozdrawiam
    Sebastian

Domyślnie

ja mialem podobny problem ale to bylo spowodowane tym ze obiektyw byl nie dokrecony dobrze. jak dokrecilem to problem juz sie nie pojawial

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów