Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

Na początek podziękowania dla Ani bo pozowała dzielnie i trochę nam wymarzła
    Wszelkie uwagi wskazane, moja druga zabawa z lampkami trochę bardziej świadoma
    ale to cały czas czarna magia dla mnie.
    Mam problem z kolorem skóry, czy nie jest za bardzo czerwony/marchewkowy?
    Próbowałem to jakoś okiełznać ale jestem ciekaw waszego zdania

1.
    2.
    3.
    4.

Trochę w BW
    5.
    6.
    7.
    8.

bonusik:
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Wybrałeś "ciężkie" miejsce do błyskania. Resztki glazury odbija światło gdzie popadnie.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Przyczepiłąbym sie tylko do jednego. Na jedynce mz troche za dużo góry. Reszta ok, bo wiem jak tam było ciezko. Ja swoich nawet nie ruszyłam jeszcze. Boje sie ich....
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

jako warsztat błyskania, ok.
    natomiast pomysły, kadry nie zatrzymują...
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

Darko, wdzięczną modelkę miałeś. Choć jak na Anię - to trochę za grzeczna ta sesja... Chyba że schowaliście bardziej drapieżne kadry. Dawać!

Domyślnie

nie no stary, fajna modelka, miejsce również ale pomysłu na wykorzystanie tego to niestety nie maiłeś. Zobacz, że modelka na każdym zdjęciu patrzy w obiektyw z taką samą miną. Swiatło też takie siakie Sesja do poprawki

Domyślnie

A może to modelka do bani i zawsze ma taką minę :P A poważnie... strasznie była stremowana ta modelka. Się nie oswoila jeszcze.
    Lubię niebieski, ładnie wygląda w podpisie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    nie no stary, fajna modelka, miejsce również ale pomysłu na wykorzystanie tego to niestety nie maiłeś. Zobacz, że modelka na każdym zdjęciu patrzy w obiektyw z taką samą miną. Swiatło też takie siakie Sesja do poprawki
    Też tak uważam
    szkoda że nie zostawiłeś informacji w EXIF łatwiej jest analizować.
    Przy skomplikowanym tle lepiej jak by było poza GO.
    Modelka mogła odsunąć od ściany.
    Pewnie dlatego tak wyszło bo koncentrowałeś się na lampami zamiast na kadrami i treścią.

Domyślnie

Technicznie poprawne. Skóra - może minimalnie za czerwona ale w granicach rozsądku.
    Ale brak emocji w tej sesji.
    Najbardziej podoba mi się ostatnie ale wolałbym w kolorze.

Domyślnie

Normalnie się na was zawiodłem liczyłem na same ochy i achy a tu co
    Cytat Zamieszczone przez Anja_G Zobacz posta
    Darko, wdzięczną modelkę miałeś.
    Mam nadzieję że mam nadal
    Cytat Zamieszczone przez aikidudi Zobacz posta
    Swiatło też takie siakie Sesja do poprawki
    Może rozwiniesz coś o tym świetle, wszelkie wskazówki chętnie przyjmę
    Cytat Zamieszczone przez KaleidoStar Zobacz posta
    A poważnie... strasznie była stremowana ta modelka. Się nie oswoila jeszcze.
    No widzisz to też cenna wskazówka, muszę pomyśleć jak ją ośmielić i rozluźnić następnym razem
    Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Też tak uważam
    szkoda że nie zostawiłeś informacji w EXIF łatwiej jest analizować.
    Przy skomplikowanym tle lepiej jak by było poza GO.
    Modelka mogła odsunąć od ściany.
    Pewnie dlatego tak wyszło bo koncentrowałeś się na lampami zamiast na kadrami i treścią.
    czas 1/320 s, f-różnie od 4,5 ISO 200
    lampy zdalnie w TTL-u
    Może faktycznie trzeba było Anię bardziej od ściany odsunąć ale każda sesja czegoś nas uczy
    Sam nie jestem zachwycony jak pisałem to drugi raz z lampkami, teraz się tak zastanawiam czy przy dość
    mocnym świetle zastanym blenda nie byłaby lepszym rozwiązaniem tak sobie gdybam po fakcie ale nastawiłem się na lampki i o blędzie nawet nie pomyślałem
    Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Technicznie poprawne. Skóra - może minimalnie za czerwona ale w granicach rozsądku.
    Ale brak emocji w tej sesji.
    Daj nam szansę na emocje przyjdzie czas, najpierw trzeba opanować coś niecoś techniki
    oswoić modelkę, myślę że jak jeszcze z Anią popracujemy razem to i efekty z czasem przyjdą
    Dzięki za to co napisaliście jak ktoś jeszcze ma ochotę coś napisać to śmialo
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów