Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Smile Photoshop Elements 9 - wolny?

Witam Kolegów,
    Ostatnio ściągnąłem sobie ze strony Adobe triala Elements 9 i strasznie wolno chodzi w porównaniu do poprzedniej wersji 8.0, którą posiadałem. U Was jest tak samo? Inne pytanie, jako, że jest mi potrzebny program do prostej obróbki zdjęć to czy da się zainstalować ten pakiet ale bez tego edytora, w którym możemy malować itp? Chodzi mi tylko o prostą obróbkę i katalogowanie. Kolejna sprawa, w wersji 8.0 edytowałem kontrast itp., takie podstawowe elementy na lapku (2x2.26GHz) i zdjęcia na nim wyglądały OK. Niestety te z labu były ciemniejsze - jest na to jakiś sposób? Z góry dzięki... robiw

PS.
    Czy można gdzieś w wersji 8.0 czy 9.0 ustawić "głębokość" ingerowania np. auto saturacji czy autopoziomów?

Domyślnie

Do podstawowej obróbki i katalogowania powinien wystarczyć darmowy ViewNX do ściągnięcia ze strony Nikona.
    Oczywiście wszystko zależy co rozumiesz pod hasłem PROSTA OBRÓBKA.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sznuras Zobacz posta
    Do podstawowej obróbki i katalogowania powinien wystarczyć darmowy ViewNX do ściągnięcia ze strony Nikona.
    Oczywiście wszystko zależy co rozumiesz pod hasłem PROSTA OBRÓBKA.
    Kadrowanie (takie fajne jak w Elements , regulacja kontrastu, jasności, balansu bieli, odszumianie i inne szybkie-automatyczne (inteligentne) korekty. Bez możliwości jakie daje edytor lecz z wpływem na głębokość ingerowania automatycznych regulacji... robiw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robiw Zobacz posta
    Kadrowanie (takie fajne jak w Elements , regulacja kontrastu, jasności, balansu bieli, odszumianie i inne szybkie-automatyczne (inteligentne) korekty. Bez możliwości jakie daje edytor lecz z wpływem na głębokość ingerowania automatycznych regulacji... robiw
    Potestuj darmowego Gimpa, czasem lubię go używać.
    Po prawdzie na początku ciut trudno było mi się przestawić z produktów Adobe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robiw Zobacz posta
    PS.
    Czy można gdzieś w wersji 8.0 czy 9.0 ustawić "głębokość" ingerowania np. auto saturacji czy autopoziomów?
    Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale możesz zrobić warstwę dopasowania i ustawić dla niej odpowiednie krycie.

Co do prędkości działania, ale wersja na os x 8.0 działa znacznie wolniej niż CS4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem, ale możesz zrobić warstwę dopasowania i ustawić dla niej odpowiednie krycie.
    OK ale ja nie chcę uruchamiac edytora tylko korzystać z prostej obróbki dostępnej w organizerze a tam warstw nie ma.

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Co do prędkości działania, ale wersja na os x 8.0 działa znacznie wolniej niż CS4.
    Nie rozumiem porównania. CS4 to kombajn jak ten edytor z Elements... robiw

Uprawnienia umieszczania postów