Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Jesienna rapsodia.

Z dzisiejszego wieczoru, niebo zachmurzyło się dosłownie w kilkanaście minut, niemal jednocześnie pojawiły się mgiełki i wszystko wokoło skąpało się w żólto-pomarańczowej poświacie. Zdjęcia wykonałem w odstępie równych 10 minut łapiąc resztki światła Mam nadzieję że przypadnie do gustu komuś

1.

2.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Tak napisales o tej zolto-pomaranczowej poswiacie i rzeczywiscie miedzy 1 a 2 da sie zauwazyc roznice w tonacji na niebie. Ale troche za slabo widac w kadrach rzeczona tonacje, bo chyba ja glownie chciales pokazac. Na 1 bardzo naturalnie i poprawnie wyszla zielen na pierwszym planie, ale reszcie kolorow brakuje troche "podkrecenia".
    Mz powonienes jeszcze raz przysiasc do obrobki i tchnac wiecej zycia w te fotki. Podciagnac kontrast, uwydatnic swiatlo, moze troche inny WB, ogolnie mocniej i zywiej zeby bylo widac od razu to co tak fajnie na poczatku opisales.

Kadrowo bardziej mi sie widzi 1.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Bardzo Ci dziękuję za treściwy i rzeczowy komentarz Te zdjęcia robiłem chyba na 200 mm, stąd pewnie lekkie "przymglenie" pierwszego planu, szczerze mówiąc, kontrast dość znacznie zmniejszyłem żeby je uwydatnić, próbując oddać jak najrealniej to co widziały moje oczy. Z założenia miało być właśnie tak, delikatnie. Jak widać, nie udało mi się oddać tego co mnie wtedy urzekło

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Jako kadr także bardziej podoba mi sie jedynka.
    Niebo i ostatni plan są ok.
    Problem mam z kolorystyka pola i drzewa - na pierwszym zdjeciu mniejszy - ale tez duzy, na drugim - decydujacy.
    -------------------------
    Nikon D80; D300; Fuji S3PRO + S8 mm; N 12-24; N 18-200 VR; T 24-70; N70-300 VR; N 24/2.8 N 35/2.0; N 50/1.8; N 85/1.8; N 300/4.5

Domyślnie

świetne - gratuluję dwójka naj

Domyślnie

Takiej rozbieżności w odbiorze się nie spodziewałem Dziękuję za komentarze wszystkim, którym się chciało coś napisać, no i cieszę że chociaż jedna osoba odebrała moje zdjęcia pozytywnie

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    świetne - gratuluję dwójka naj
    Dokładnie dwójka bardzo dobra, niemniej jedynce również nic nie brakuje
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

Oba ciekawe i oddające opisany przez Ciebie klimat. Jeśli jednak miałbym się do czegoś przyczepić, to na dwójce brakuje mi trochę więcej dołu. Na jedynce za to dołu jest w sam raz, ale szkoda, że tak zróżnicowanego. Idealnie byłoby, gdyby ta trawa na dole była polem - za dużo trochę MZ tych pasów: trawa, pole, pole z drzewami tworzy też jakby pas odrębny, las w tle i na koniec niebo.

No dobra nie marudzę więcej, bo zaraz usłyszę: nie podoba się, to se weź aparat, znajdź se miejsce i se sam zrób tak, jak Ci się podoba A właśnie, że nie, bo mi się podoba
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    (...) na dwójce brakuje mi trochę więcej dołu. Na jedynce za to dołu jest w sam raz, ale szkoda, że tak zróżnicowanego. Idealnie byłoby, gdyby ta trawa na dole była polem - za dużo trochę MZ tych pasów: trawa, pole, pole z drzewami tworzy też jakby pas odrębny, las w tle i na koniec niebo. (...)
    Czasami bywa tak, że nieciekawe miejsce gdy dopiszą odpowiednie warunki, nagle nabiera innego wymiaru niemal Tak było i tam, wtedy. Takie światło i mgiełki były może z 15 minut, zanim słońce całkiem nie schowało się za ciemną chmurą. Szczerze mówiąc chciałem żeby sylwetki drzew były widoczne w połowie na jaśniejszych i ciemniejszych "pasach" i na tym się skupiłem najbardziej, mam inny kadr z mniejszą ilością "pasów", jednak jakoś ten podszedł mi bardziej

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    (...) A właśnie, że nie, bo mi się podoba
    Naprawdę mi miło. Dziękuję za wizytę wszystkim
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Dwójka jest ciekawa...dobre zdjęcie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów