Szukaj
Zaciągnąłem RAW-a i widać, że mgła była dość spora. Do tego potężna ogniskowa z jakiej potraktowałeś te drzewka nie pomaga. Przestawiłem nieco WB i przyciemniłem, pomerdałem nieco kilkoma suwaczkami i mamy co mamy. No ale starczy płaczu, obróbkowo chciałeś pokonać tę mgłę i dlatego poszedłem w tym samym kierunku...
Liście w dalszym ciągu nie są takie jak bym chciał, ale wybacz, że nie poświęcę więcej czasu na Twoje zdjęcie...![]()
LED ZEPPELIN
Nie chciałem bliżej podchodzić do tego drzewa ażeby wrócić do zatoczki i spróbować pokazać tą mgłę z innej perspektywy:
ale czy mi się to udało?
powiem tak: miejsce ma potencjał ...
p.s. jakie to współrzędne ?
Ładna tonacja, ale mz. mogłes kadrowac bardziej w lewo, żeby uchwycic tylko te pochylone drzewo zamiast tego drugiego za nim.
Jeżeli zaczęliśmy dążyć do naturalistycznej wizji ówczesnego poranka, a Autor tematu napisał:
pozwólcie więc, że przedstawię swoją odsłonę utworzoną na podstawie ściągniętego jpg-a
T_P_
P.S. Choć przyznam, że pierwotna wersją ma fajną tonację, podchodzącą pod Provię...
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Dziękuję wszystkim za sugestie i uwagi które są mi bardzo pomocne.
Bardzo dobre zdjecie,(ladnie zlapane swiatlo..), ktore kolega Nikonozaur ci bardzo ladnie...powiedzmy "podszlifowal"obrobkowo...ta tonacja wydaje mi sie akurat.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Skontaktuj się z nami