Szukaj
Ostatnio edytowane przez jarekf34 ; 11-10-2010 o 19:40
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Pierwszy raz wstawiam i już coś namieszałem z pisownią ale parę razy i będzie OK.
Ja jeszcze za panoramy się nie zabrałemwięc o technicznej stronie się nie wypowiem
ale źle to nie wygląda
miejsce ciekawe, ustrzeliłoby się niejeden fajny kadr. Kolorystycznie też wygląda to dobrze
tylko zdejmij trochę fioletu z nieba
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Raczej turystyczne zdjęcie, miejsce zachwyca, zdjecie niezbyt.
nie masz racji, Locter, moim zdaniem fotografia jest wspaniała. Widz nie czuje ograniczenia wzroku, obszar objęty kadrem wydaje się być niezwykle naturalnie skomponowany.
W tego typu fotografiach często zdarzają się wątpliwości, czy kadru nie dało by się przesunąć bardziej w lewo lub prawo. Tutaj nasz wzrok nie poszukuje podświadomie niczego ani po lewej, ani po prawej stronie, lecz skupia się na przepięknie niebieskim akwenie wodnym, a ląd jest tylko urzekającą ramą dla tej morskiej scenerii ...
Częstym błędem początkujących "panoramowiczów" jest też wykonywanie zbyt długich (i przez to spłaszczonych) panoram, których wzrok nie jest w stanie objąć. Tutaj tego błędu nie popełniono ...
Ostatnio edytowane przez UBoot ; 11-10-2010 o 22:06
Tak jak pisałem są to moje poczatki więc po Waszych poradach powinno być lepiej. ART69 żeczywiście ten fiolet na niebie jest jakiś taki........wydaje mi się,że to przez polara z którym robiłem zdjęcia po raz pierwszy i również się uczyłem, Locter -miejsce przepiękne i zapewne jak bym miał więcej doświadczenia to fotka by była CUDO a tak...no cóż,zrobiłem taką jaką potrafiłem ale dzięki za krytykę. UBoot -dzięki za opinie.
Jak na poczatek to jest naprawde dobrze....glowy nie urywa ale jest ladnie zlozone, kolorki ok......dobry poczatek![]()
Nikon http://greg77.com/
Teraz żałuję że nie chciało mi się tam wchodzić
Następnym razem zarezerwuję sobie więcej czasu.
Wracając do foto o to jestem na tak. Ładne kolorki, podoba mi się.
D700/D300s/D50
Greg77 -dzięki,jeszcze dużo nauki przede mną żeby robić takie zdjęcia krajobrazowe jakie Ty pokazujesz,Twoja panorama Klif Moheru to jest CUDO,ale ponoć trening czyni mistrzemtak że może kiedyś...
durom -napewno masz czego żałować bo z góry widok na Alanye po dwóch stronach zamku PRZEPIĘKNY.
Mam taką panoramkę z tego miejscaPrzypomniały mi się wakacje sprzed kilku lat
Świetne miejsce, z obu stron góry zresztą można zrobić niezłe zdjęcia. Jak również po drodze z góry w dół.
Dla mnie panorama pasuje, i technicznie i "klimatycznie", to rzeczywiście tak tam wygląda, wiem, byłem
Nie trzeba wchodzić, a schodzić, jest lżejNa górę wjeżdżasz busikiem (spod meczetu w centrum), dojeżdżasz na górę, a potem schodzisz, i masz po drodze wiele ciekawych motywów do focenia
![]()
FX/DX/CX/www
Skontaktuj się z nami