Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Alanya - Turcja

Domyślnie Alanya - Turcja

Witam wszystkich.Na forum jestem juz od jakiegoś czasu i jeszcze nie wklejałem żadnych zdjęc więc czas to zmienić.Jako pierwsze do oceny i oczywiście krytyki bo to dużo uczy...Jest to moja pierwsza panorama, zrobiona z ręki.
    Ostatnio edytowane przez jarekf34 ; 11-10-2010 o 19:40
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Pierwszy raz wstawiam i już coś namieszałem z pisownią ale parę razy i będzie OK.

Domyślnie

Ja jeszcze za panoramy się nie zabrałem więc o technicznej stronie się nie wypowiem ale źle to nie wygląda miejsce ciekawe, ustrzeliłoby się niejeden fajny kadr. Kolorystycznie też wygląda to dobrze tylko zdejmij trochę fioletu z nieba
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Raczej turystyczne zdjęcie, miejsce zachwyca, zdjecie niezbyt.

Zbanowany
    Miasto
    Północny Atlantyk

Domyślnie

nie masz racji, Locter, moim zdaniem fotografia jest wspaniała. Widz nie czuje ograniczenia wzroku, obszar objęty kadrem wydaje się być niezwykle naturalnie skomponowany.

W tego typu fotografiach często zdarzają się wątpliwości, czy kadru nie dało by się przesunąć bardziej w lewo lub prawo. Tutaj nasz wzrok nie poszukuje podświadomie niczego ani po lewej, ani po prawej stronie, lecz skupia się na przepięknie niebieskim akwenie wodnym, a ląd jest tylko urzekającą ramą dla tej morskiej scenerii ...

Częstym błędem początkujących "panoramowiczów" jest też wykonywanie zbyt długich (i przez to spłaszczonych) panoram, których wzrok nie jest w stanie objąć. Tutaj tego błędu nie popełniono ...
    Ostatnio edytowane przez UBoot ; 11-10-2010 o 22:06

Domyślnie

Tak jak pisałem są to moje poczatki więc po Waszych poradach powinno być lepiej. ART69 żeczywiście ten fiolet na niebie jest jakiś taki........wydaje mi się,że to przez polara z którym robiłem zdjęcia po raz pierwszy i również się uczyłem, Locter -miejsce przepiękne i zapewne jak bym miał więcej doświadczenia to fotka by była CUDO a tak...no cóż,zrobiłem taką jaką potrafiłem ale dzięki za krytykę. UBoot -dzięki za opinie.

Domyślnie

Jak na poczatek to jest naprawde dobrze....glowy nie urywa ale jest ladnie zlozone, kolorki ok......dobry poczatek

Domyślnie

Teraz żałuję że nie chciało mi się tam wchodzić
    Następnym razem zarezerwuję sobie więcej czasu.
    Wracając do foto o to jestem na tak. Ładne kolorki, podoba mi się.
    D700/D300s/D50

Domyślnie

Greg77 -dzięki,jeszcze dużo nauki przede mną żeby robić takie zdjęcia krajobrazowe jakie Ty pokazujesz,Twoja panorama Klif Moheru to jest CUDO,ale ponoć trening czyni mistrzem tak że może kiedyś...
    durom -napewno masz czego żałować bo z góry widok na Alanye po dwóch stronach zamku PRZEPIĘKNY.

Domyślnie

Mam taką panoramkę z tego miejsca Przypomniały mi się wakacje sprzed kilku lat Świetne miejsce, z obu stron góry zresztą można zrobić niezłe zdjęcia. Jak również po drodze z góry w dół.
    Dla mnie panorama pasuje, i technicznie i "klimatycznie", to rzeczywiście tak tam wygląda, wiem, byłem

Cytat Zamieszczone przez durom Zobacz posta
    Teraz żałuję że nie chciało mi się tam wchodzić
    Nie trzeba wchodzić, a schodzić, jest lżej Na górę wjeżdżasz busikiem (spod meczetu w centrum), dojeżdżasz na górę, a potem schodzisz, i masz po drodze wiele ciekawych motywów do focenia
    FX/DX/CX/www

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów